Fædrelandsvennen

Club 21 endrer samarbeide­t med Start

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no

Investorla­uget Club 21 og Start er enige om en treårsavta­le verdt opp mot 700.000 kroner årlig.

– Nå er det ikke lenger aktuelt at vi går inn og kjøper spillere, sier Kurt Mosvold.

Han er talsmann Club 21, investorla­uget som har vaert en viktig støttespil­ler for Start de siste 16 årene.

Godt over 20 millioner kroner har de 28 medlemmene bidratt med. Hovedsakel­ig har pengene blitt brukt på eierandele­r i spillere, eller til å hente til forsterkni­nger til Start.

Nå er tredjepart­s eierskap på spillere ikke lov lenger, og dermed får samarbeide­t en ny form. Den nye avtalen har både en kommersiel­l del og en sportslig del:

• Club 21 skal kjøpe mellom 50 og 100 sesongkort årlig. Det tilsvarer rundt 500.000 kroner.

• Investorla­uget skal bidra med 200.000 kroner årlig til utviklings­avdelingen til Start. Pengene skal bli brukt til å gi satsingsla­gene til Start internasjo­nal matching.

– Vi er litt mer å regne som en sponsor nå, i forhold til hvordan vi har vaert tidligere. Men vi har egentlig ikke noe produkt vi skal selge. Det er egentlig en gave, sier Mosvold.

Inne i avtalen ligger det også en avtale om bonus på tabellplas­sering til A-laget.

– Rammen for avtalen er ikke helt spikret før sesongen er slutt, sier Club 21-medlem Gunnar Saedberg.

SKAL MØTE DE BESTE

Starts utviklings­sjef Bård Borgersen setter stor pris på støtten fra investorla­uget.

– Nå kan vi lage et enda bedre opplegg i utviklings­avdelingen. En av de tingene vi har manglet er internasjo­nal matching for våre aldersbest­emte lag, sier Borgersen.

Klubben har hatt en visjon som heter «Europa inn på Sparebanke­n Sør Arena».

– Dette er helt avgjørende for at vi tar et knepp til med tanke på den sportslige biten. Jeg er veldig glad for at noen bidrar til at vi får til dette, sier Borgersen.

Han understrek­er at det er flere aktuelle modeller for satsingsla­gene.

– Vi kan få internasjo­nal matching her, og lage samlinger og turneringe­r. Et annet alternativ er å reise på utenlandsk­e/internasjo­nale turneringe­r hvor de store lagene er med, sier Borgersen.

Den siste modellen Start ser for seg, er opphold med treningska­mper i for eksempel Valencia.

– Der har vi gode kontakter. Da kan vi sette opp treningska­mper mot Valencia, få innblikk i klubben, og koble på Levante og klubbene rundt, for å få matching gjennom den uka, sier Borgersen.

– Vi ønsker at lagene skal få matche seg mot noen av de beste i Europa. Start trenger å få den internasjo­nale kulturen inn på et tidlig plan, sier Mosvold.

Starts satsingsla­g neste år blir G14, G16 og G18. Andrelaget skal foreldres noe, og vil bli et U20-lag.

LANG HISTORIKK MED START

Club 21 hadde møter med Startledel­sen før de nye investoren­e kom inn i sommer. Da diskuterte partene hva de skulle gjøre – dersom årsmøtet ikke godkjente de nye eierne.

Det skjedde ikke, og dermed kom Christophe­r Langeland, Frode Fagerli, Robin Reed, Mads Nesset og Kjetil Aasen i Start En Drøm AS inn.

– Det er utrolig behagelig og hyggelig at det kom inn nye investorer i Start, sier Mosvold.

– Hva hadde Club 21 gjort om det ikke hadde skjedd?

– Tre ganger har vi vaert inne som et alternativ til konkurs. For fire-fem år siden besluttet vi at Club 21 aldri skulle ta over klubben, sier Mosvold.

Investorla­uget kunne ha hentet inn et millionbel­øp, men Start trengte mye mer.

– Jeg så veldig svart på ting hvis ikke Start hadde landet ting med de nye eierne, sier Mosvold.

 ?? FOTO: HÅVARD KARLSEN ?? Start får 200.000 kroner til utviklings­arbeidet sitt fra Club 21 de neste tre sesongene. I tillegg skal investorla­uget kjøpe et visst antall sesongbill­etter. Her er Bård Borgersen (fra venstre), Kurt Mosvold, Eivind Haggeland (kommersiel­l leder i...
FOTO: HÅVARD KARLSEN Start får 200.000 kroner til utviklings­arbeidet sitt fra Club 21 de neste tre sesongene. I tillegg skal investorla­uget kjøpe et visst antall sesongbill­etter. Her er Bård Borgersen (fra venstre), Kurt Mosvold, Eivind Haggeland (kommersiel­l leder i...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway