Fædrelandsvennen

Digge Miguel

- GUNN-HILDE ERSTAD

R&B Miguel

«War & Leisure» (RCA / Sony)

Forrige gang oste det sex av utgivelsen til den eksperimen­telle artisten Miguel. Hans nye album «War & Leisure» videreføre­r det samme uttrykket, men er hakket dypere.

Miguel fortsetter eksperimen­teringen og dykker dypere ned i psykedelia med en smakfull blanding av forskjelli­ge sjangre. Han fortsetter også den røde tråden fra forrige album med låten «Pineapple Skies». En 80-talls inspirert funky låt som naermest er en hyllest til Marvin Gaye og «Sexual Healing». Man får til og med et lite snev av sommerføle­lse midt i vintermørk­et.

Like etter får vi et eksempel på hans evne til å skape spennende og nyskapende hits. «Sky Walker» er en minimalist­isk låt som er vanskelig å få tak på, men etter hvert skiller den seg ut og får kroppen til å gynge i takt.

Tekstlig tar han denne gangen også tak i politikken. Trump får blant annet gjennomgå i låten «Come Through and Chill». «Know you’ve been on my mind like Kaepernick kneelin’. Or police killings, or Trump sayin’ slick shit», synger han.

Miguel tør å skille seg ut, og har samtidig truffet superhit-knappen med «Sky Walker». Her får repeat-funksjonen kjørt seg og «I’m Luke Skywalkin’ on these haters» blir definitivt årets tekstlinje. Dette må høres!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway