Fædrelandsvennen

Gikk Norge inn til seier

Lars Helge Birkeland gikk sisteetapp­en da det norske laget ydmyket konkurrent­ene i verdenscup­rennet i Hochfilzen.

- TEKST: NICHOLAS BERGH OG NTB

Lars Helge Birkeland gikk Norge inn til en suveren stafettsei­er i helgens verdenscup­renn.

Norge stilte med et reservepre­get lag på søndagens stafett i Hochfilzen. Men det var ikke et problem.

Til slutt vant det norske laget med 1 minutt og 54 sekunder ned til Tyskland på annenplass. Ole Einar Bjørndalen, Henrik L’abéelund, Erlend Bjøntegaar­d og Lars Helge Birkeland gikk for Norge.

Etterpå fikk Bjørndalen spørsmål om hvorvidt han hadde opplevd en så suveren seier før.

– Jeg har vaert i naerheten ja, men det er veldig sjelden. Å vinne med to minutter er veldig mye, sier Bjørndalen til NRK.

Bjørndalen var faktisk den eneste nordmannen som ikke avsluttet sin etappe i tet. Veteranen kom i mål i rygg på Belgias Michael Röesch, men for 43-åringen var stafetteta­ppen et stort steg i riktig retning en tung innledning på sesongen.

L’abée-lund skjøt prikkfritt på liggende før han måtte benytte seg av alle tre ekstraskud­dene på stående skyting. Han vekslet imidlertid over halvminutt­et foran Belgia på andreplass.

– Det var brutalt. Jeg er fornøyd med skytingen, sa Lund.

Etter det bare fortsatte Norges luke å øke. Erlend Bjøntegaar­d fortsatte i samme spor på tredje etappe. Han brukte henholdsvi­s to og ett ekstraskud­d, men var 58,5 sekunder foran Tyskland da han sendte Lars Helge Birkeland ut på den siste etappen.

Det ble en kamp for Birkeland for å holde tyske Simon Schempp på avstand, men Birkeland fikk en forholdsvi­s komfortabe­l etappe etter å ha skutt prikkfritt på liggende skyting.

Schempp, som måtte benytte seg av ekstraskud­d på liggende, gikk ut 1.29 bak Birkeland og da nordmannen kun benyttet seg av ett ekstraskud­d på stående skyting, kunne han gå en kontroller­t sisterunde og sikre en stødig norsk seier.

Til slutt var Tyskland 1.54 bak i mål, mens Frankrike kom på tredjeplas­s, 2.34 bak Norge.

 ??  ??
 ?? FOTO: KERSTIN JOENSSON ?? Et reservepre­get norsk lag var totalt overlegne i verdenscup­stafetten i Hochfilzen. Her jubler det norske laget med ankermanne­n Lars Helge Birkeland.
FOTO: KERSTIN JOENSSON Et reservepre­get norsk lag var totalt overlegne i verdenscup­stafetten i Hochfilzen. Her jubler det norske laget med ankermanne­n Lars Helge Birkeland.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Ole Einar Bjørndalen og Norge var suverene søndag.
FOTO: NTB SCANPIX Ole Einar Bjørndalen og Norge var suverene søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway