Fædrelandsvennen

Gjestene ble verter på utradisjon­elt julebord

- GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N

Rollene ble snudd på hodet for julebordgj­estene i Søgne fredag kveld. Gjestene ble selv vertskap for hundre personer med nedsatt funksjonse­vne!

– Vi hadde tidenes kveld. Jula dreier seg om å gi, og dette var vår måte å gjøre det på. Det var en takknemlig jobb å vaere serverings­sjef denne kvelden, sier Sven Jørgen Karlsen, daglig leder i Try Rør.

Fredag kveld hadde firmaet sammen med Try & Frustøl motorteam og Frustøl Maskin invitert kunder og leverandør­er til julebord i Søgne. Gjestene fikk beskjed om å dukke opp presis klokka 16.30. Der serverte Karlsen overraskel­sen. De skulle ikke bare vaere gjester på julebordet, de skulle nemlig ordne julebord for hundre spesielt inviterte gjester som var ventet en halvtime seinere.

30 stykker ble satt til å pakke gaver på et juleverkst­ed, mens 30 tok imot gjestene. Hedersgjes­tene var personer fra Søgne med nedsatt funksjonse­vne, samt pleiere og ledsagere. Det var N247.no som først omtalte saken.

EN ANNEN DIMENSJON

Ideen til det spesielle julebordet ble til da Karlsen, Rune Haegeland, Pål Try og Svein Frustøl diskuterte årets julebord.

– Mange av våre kunder og leverandør­er går på mange julebord. Noen ganger føles tanken på nok et julebord som en plikt. Vi ønsket å invitere dem som aldri får en invitasjon, og dermed gi en annen dimensjon til julebordet, sier Karlsen.

Han sier Haegeland hadde brygget på ideen i flere år, men at det nå var mulig å gjennomfør­e når de sto sammen.

STORFORNØY­DE GJESTER

Dermed tok de kontakt med Søgne kommune, og fikk positiv respons. Kommunen tok ansvaret for å fylle hundre plasser rundt bordene. Helene Tånevik ved enhet for livsmestri­ng i Søgne kommune forteller om en svaert positiv opplevelse.

– Jeg tror de satte veldig stor pris på å bli invitert. Det var en minnerik kveld med god mat, gøy underholdn­ing og flott stemning. Det er gøy når det er andre ting som skjer, og responsen var veldig positiv, sier Tånevik.

STORFORNØY­DE VERTER

Opplegget for de hundre spesielt inviterte varte fra 17.00– 19.30. Da fikk de servert god mat og drikke, sang fra Bjøro Håland, hesteridni­ng, og Mads Østberg og Ludvig Hunsbedt byttet rallydress med nissedrakt til glede for gjestene.

Tånevik mener det var et godt tiltak fra arrangøren­e.

– Vi synes det er flott at privat naeringsli­v i Søgne tar initiativ til en slik kveld. Det var en fantastisk kveld, og mitt inntrykk var at de koste seg veldig, sier Tånevik.

Sven Jørgen Karlsen mener gleden var minst like stor for kveldens verter, noe som kom til uttrykk da hedersgjes­tene trakk hjem.

– Det var mange av våre gjester som satt igjen med tanker etterpå, og det kom fram mange historier. Noen satte pris på å arrangere dette, og hadde egne erfaringer som ble trigget av det vi gjorde. Det er flott å få arrangere noe for folk som setter pris på det, sier Karlsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway