Fædrelandsvennen

Vennegjeng fikset fest for barna

- GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N

Vennegjeng­en ville gjøre noe mer ut av det årlige treffpunkt­et før jul. De samlet like godt inn 100.000 kroner til Barnas Stasjon og stelte i stand førjulsfes­t.

– Vi er en vennegjeng fra Hellemyr som har pleid å samles hvert år ved juletider. I år bestemte vi oss for å gjøre noe mer ut av det, for kontrasten­e blir så store for mange i jula, sier Tor Arne Løvland.

I sommer kom de dermed i kontakt med Barnas Stasjon, som drives av Blå Kors. De ble imponert over arbeidet de driver, og utlyste en intern konkurrans­e i gjengen for å samle inn mest mulig penger til arbeidet. Gjennom sponsing fra bedrifter og andre bidrag samlet de inn over 100.000 kroner. Penger som ble omsatt i julegaver, førjulsfes­t og støtte til Barnas Stasjon.

Lørdag kom rundt 100 barn og foreldre på festen hvor Barnas Stasjon og vennegjeng­en stilte med aktivitete­r, mat, gaver og god førjulsste­mning.

Barnas Stasjon er et lavterskel­tilbud til familier med ulike sårbarhete­r knyttet til utfordring­er i livet, er åpen for familier med barn mellom null og åtte år, samt gravide.

– Det kan vaere utfordring­er knyttet til psykisk helse, foreldrero­llen, rus. Det er ikke en ensartet, men en sårbar gruppe, sier virksomhet­sleder Anne Randi Hanssen i Barnas Stasjon.

Det er 300 brukere på Barnas Stasjon i Kristiansa­nd, men det er sjeldent så mange som 100 er til stede på et arrangemen­t. De som kom lørdag ble delt inn i ulike grupper som rullerte mellom fem stasjoner. Her fikk barna blant annet kaste basketball, bygge lego så høyt som mulig og ikke minst prøve å plante søkkvåte svamper i ansiktet på Morten Løkås og Thor Greibeslan­d.

FORELDREVE­ILEDNING

Hanssen forteller at Barnas Stasjon er et supplement til de offentlige tjenestene, og at de driver mye foreldreve­iledning.

– Vi kan se foreldre i mange situasjone­r, vi reiser på ferie med dem, vi spiser med dem, og kan veilede dem, sier Hanssen.

En av dem som har benyttet seg av Barnas Stasjons tjenester gjennom flere år er Jon Gunnar Jensehauge­n. Han forteller at veiledning­en de har fått som foreldre har vaert svaert viktig.

– Det er ikke alltid så lett med oppdragels­e. Man har bare sine egne foreldre som forbilder. Jeg fått hjelp til å se barna bedre, og mener de har hjulpet meg til å bli en bedre far, sier Jensehauge­n.

VANSKELIGE HØYTIDER

Mange føler at ensomheten og utenforska­pet er sterk i forbindels­e med høytida.

– Mange sliter økonomisk i denne tida. Ikke bare for å få råd til gaver, men også aktivitete­r. Vi har fått mange telefoner fra folk som ikke kjent for oss fra før som spør om hjelp til mat og gaver til jul, sier Hanssen.

Barnas Stasjon har derfor flere juleaktivi­teter i tillegg til lørdagens fest.

– Vi ønsket å kombinere denne festen med aktivitete­r. Det er viktig for oss at barn og foreldre får delta i lek sammen. Lek er noe av det vi mener skaper et gode opplevelse­r for foreldre og barn, sier Hanssen.

Ute i bakgården i Posebyen står barna på rekke for å kaste ball i kurven mens hjelperne heier.

 ??  ??
 ?? FOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N ?? Tor Henrik Birkeland (t.v.) og Øyvind Larsen var med på å organisere aktivitete­ne for barna.
FOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N Tor Henrik Birkeland (t.v.) og Øyvind Larsen var med på å organisere aktivitete­ne for barna.
 ?? FOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N ?? Thor Greibeslan­d får smake svampen.
FOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N Thor Greibeslan­d får smake svampen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway