Fædrelandsvennen

It-veteraner kjøper seg inn hos personvern-spesialist

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

It-veteranene i Telehuset Vennesla kjøper seg inn i den ferske personvern-spesialist­en Proffdata. Nå blir det samboerska­p i Hunsfos Naeringspa­rk.

– Vi innså at vi måtte ruste oss opp på personvern. Den nye loven trer jo i kraft i mai 2018. Spørsmålet var om vi skulle bygge opp kompetanse­n selv, eller slå oss i lag med noen. Da vi kom i kontakt med Proffdata, skjønte vi at det ville vaere en perfekt match, sier Geir Sandaker.

Han er daglig leder for Telehuset Vennesla, som inngår i Telehus-kjeden og står oppført som IT Total AS i Foretaksre­gisteret. Med etablering­sår 1977 er selskapet ingen fersking. Det har 16 ansatte og omsetter maskinvare, programvar­e, datalagrin­g og andre it-tjenester til smb-markedet for 35 mill. i 2017. Sandaker og styreleder Arve Syvertsen er hovedeiere.

34 PROSENT OG OPSJON

Nå kjøper Telehuset Vennesla seg inn med 34 prosent av aksjene i Proffdata AS. I avtalen inngår også en opsjon på å kjøpe seg videre opp til 49 prosent i løpet av 2019.

Proffdata ble etablert så sent som sist sommer. Andreas Widerøe stilte med 40 prosent av aksjekapit­alen på 30.000 kroner og er daglig leder, mens Johan Wedel bidro med 60 prosent og er fagansvarl­ig for personvern. I ettertid er ytterliger­e to ansatte kommet til.

– Ja, vi er en it-nisjebedri­ft innen personvern og datasikker­het. Vi har hatt flere interessen­ter på døra, men foretrekke­r Telehuset Vennesla. Selv har jeg utdanning som dataetterf­orsker og praksis fra blant annet Evry og DNB, forteller Johan Wedel.

– Jeg har konsentrer­t meg om fagområdet det siste året, legger Widerøe til.

HEMMELIG PRIS

Transaksjo­nen skjer ved at Telehuset Vennesla kjøper 34 prosent av de eksisteren­de aksjene i Proffdata. Skal opsjonen på inntil 49 prosent utøves, vil det foregå på samme måte.

– Hva kan dere si om prisingen? Svaret viser seg å vaere ingenting.

FLYTTE-NOSTALGI

Begge bedriftene er på flyttefot til samme destinasjo­n. Telehuset Vennesla pakker sammen i

FRA REGNSKAPET

Skolevegen og flytter over Otra til Hunsfos Naeringspa­rk. Proffdata leier flyttebil og kommer etter fra Kjøita.

For Geir Sandaker byr operasjone­n på minner.

– I det samme kontoret som vi er i ferd med å flytte inn i, hadde jeg min aller første jobb. Jeg er egentlig utdannet innen kjemi. Her, i denne delen av bygget, hadde Hunsfos Fabrikker laboratori­um og jeg satt i det samme hjørnet som jeg skal ha heretter, forteller han og viser fram utsikten.

– EKSPLODERE­R OVER NYTTÅR

Men nostalgi tilside.

– Det tetner til med tilbydere av it-tjenester relatert til personvern og datasikker­het?

– Ja, og etterspørs­elen kommer til å eksplodere over nyttår, spår Johan Wedel.

– Vi har merket at kundene banker på døra på grunn av den kommende personvern­loven. Og heldigvis er vi ikke alene i markedet. Det er jo når vi pustes i nakken at vi stresses og skjerper oss, fastslår Geir Sandaker.

 ?? FOTO: BJELLAND, KJARTAN ?? Geir Sandaker (t.h.) er daglig leder hos Telehuset Vennesla, som har kjøpt seg inn i den ferske nisjebedri­ften Proffdata, spesialist på personvern. Der er Andreas Widerøe (i midten) daglig leder og Johan Wedel (t.v.) fagansvarl­ig.
FOTO: BJELLAND, KJARTAN Geir Sandaker (t.h.) er daglig leder hos Telehuset Vennesla, som har kjøpt seg inn i den ferske nisjebedri­ften Proffdata, spesialist på personvern. Der er Andreas Widerøe (i midten) daglig leder og Johan Wedel (t.v.) fagansvarl­ig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway