Fædrelandsvennen

– Han er en veldig verdig vinner

Halvor Sveen (47) fra Hedmark stakk av med seieren i årets Farmen.

- MARIE N. KALVEHAGEN

Rett ved sjøen, midt på et nedgrodd jorde langt ute på Flostadøya i Arendal, har årets siste tvekamp gått mot slutten.

Klokken naermer seg to om natten når lydnivået fra den flombelyst­e plattingen øker i volum. Halvor Sveen (47) fra Rendalen i Hedmark har akkurat sikret seieren etter ti uker på Farmen-gården i Arendal, og får reise hjem med hytte og bil.

Innspillin­gen foregikk i begynnelse­n av oktober, og deltagerne er trøtte, kalde og slitne. Men det spiller ingen rolle nå.

– Ja, skriker Sveen i jubel, mens de andre deltagerne klemmer og gratulerer ham.

EN VERDIG VINNER

Etter at Birkeland-jenta Amalie Snøløs måtte forlate Farmen etter tvekamp mot Eunike Hoksrød (39), var det kun Hoksrød og Sveen igjen på gården i Arendal.

I tradisjon tro var det kunnskapsk­onkurranse på ti oppgaver som skulle kåre vinneren av Farmen. Det sto lenge ganske likt mellom finalisten­e. Men Hoksrød måtte til slutt se seg slått av den eldre konkurrent­en.

Hoksrød er imidlertid ikke den eneste som har blitt slått ut av Sveen i løpet av Farmen-oppholdet. Etter kun to uker måtte Kvinesdal-mannen Vidar Helseth (38) forlate gården etter å ha møtt den uslåelige Hedmark-mannen.

Før kunnskapsk­onkurranse­n kunnestart­e fikk de tidligere deltakerne mulighet til å avgi sin stemme til én av de to finalisten­e, som ga vinneren et poeng. Tross seier til Sveen, var det Hoksrød som fikk flertallet av stemmene. Helseth stemte imidlertid på Sveen.

– Han er en veldig verdig vinner. I tillegg vet jeg at Eunike har tatt mye mat uten å dele med andre, mens Halvor har holdt en mer disiplin a er og moralsklin­je, sier H elseth til Faedreland­s- vennen.

Sørlandets andre deltager, Amalie Snøløs, stemte imidlertid på Hoksrød.

– Halvor har vaert en av de beste kandidaten­e siden dag en, og er absolutt en verdig vinner. Men jeg kjenner Eunike bedre, og liker henne godt. Derfor fikk hun også min stemme, sier Snøløs.

Søndag kveld var deltagerne fra årets sesong samlet til finalefest i Oslo.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Halvor Sveen trakk det lengste strået i årets utgave av Farmen.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Halvor Sveen trakk det lengste strået i årets utgave av Farmen.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Produksjon­sselskapet sparte ikke på kruttet da årets utgave av Farmen var i mål.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Produksjon­sselskapet sparte ikke på kruttet da årets utgave av Farmen var i mål.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Etter ti uker på Farmen-gården, var det tid for sjampanje for deltakerne i det populaere tvprogramm­et.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Etter ti uker på Farmen-gården, var det tid for sjampanje for deltakerne i det populaere tvprogramm­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway