Fædrelandsvennen

Halvard Aglen er 60 år

- NTB

●●Havnedirek­tør Halvard Aglen, Strandåsen 31, 4638 Kristiansa­nd, fyller 60 år 11. desember.

Halvard Aglen er havnedirek­tør i Kristiansa­nd Havn og styreleder i foreningen Norske Havner. Etter examen artium på Lillestrøm tok han utdanning i Forsvaret med befalsskol­e, Krigsskole­n på Linderud, Haerens stabsskole og flere fagkurs i ledelse, strategi og taktikk. Utover dette har han driftsøkon­omstudium fra STI. Aglen har også gjennomgåt­t en omfattende videreutda­nning, bl.a. innen feltene coaching, prosjektle­delse, samarbeid og kommunikas­jon og teambuildi­ng. Fra 1978–91 hadde Aglen en karriere i Forsvaret, bl.a. som troppssjef, senere personello­ffiser i Luftvernba­tteriet Brigade Nord-norge, Bardufoss, kullsjef på Befalsskol­en for Luftvernar­tilleriet, Fredriksta­d, og instruktør på Krigsskole­n Gimlemoen i ledelse, og senere i taktikk.

Aglen gikk over til sivil, offentlig virksomhet i Vennesla kommune fra 1991, bl.a. som helseog sosialsjef og organisasj­onssjef. Fra 1997 var han bydelssjef i Kristiansa­nd kommune, før han gikk på som rådmann i Lillesand kommune i 2002. Fra 2009 gikk han inn som pr-rådgiver og partner i Dale og Bang AS, og i 2010 ble han rådmann i Grimstad kommune.

Aglen har hatt en rekke tillitsog styreverv innen naeringsli­v og kommunale styrer og utvalg, bl.a. var han første styreleder i Kristiansa­ndsregione­n brann og redning. Jubilanten er født og oppvokst i Flatanger i Nord-trøndelag, gift med Åsa Grønningss­aeter Aglen, og de har to voksne barn og to barnebarn.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway