Fædrelandsvennen

Den dårligste norske innsatsen på 372 dager

- NICHOLAS BERGH

Det norske laget ble utklasset av en franskmann og to russere.

De norske herreløper­ne nådde ikke helt opp i søndagens 15-kilometer i Davos. Maurice Manificat vant foran russerne Sergej Ustjugov og Aleksandr Bolsjunov.

Dermed endte Norge opp uten pallplasse­r. Det er sjelden kost. På herresiden er det 30 renn – fordelt på verdenscup og VM – siden ingen norske løpere var på topp 3.

Sist gang var 3. desember 2016, da Calle Halfvarsso­n, Marcus Hellner og Sergej Ustjugov tok pallplasse­ne på en 10-kilometer på Lillehamme­r. Det er 372 dager siden.

Manificat er for øvrig kun den andre mannen som vinner et verdenscup­renn i år. Johannes Høsflot Klaebo hadde vunnet de seks foregående rennene, men stilte ikke til start søndag.

På en dag der Martin Johnsrud skuffet stort, var det i stedet Simen Hegstad Krüger (24) som ble den norske beholdning­en. Han gikk inn til en fjerdeplas­s.

– Det er litt surt med den andre fjerdeplas­sen på rad. Det er litt kjipt, men jeg må ta med meg det positive, sier Hegstad Krüger til TV 2.

Krüger begynte relativt beskjedent. Han var 20,2 sekunder bak ledende Maurice Manificat etter 8,2 kilometer. Men så fant Lyn-løperen supertempo­et.

Han tok et jafs i løpet av de neste kilometern­e og avsluttet fenomenalt.

Til slutt holdt det akkurat ikke til en pallplass. Krüger ble nummer fire, 21,3 sekunder unna seieren og 6,7 sekunder unna pallen.

Hans Christer Holund ble nest beste nordmann på en 8. plass.

Martin Johnsrud Sundby (20. plass)

Sjur Røthe (22. plass) Finn Hågen Krogh (26. plass)

Sindre Bjørnestad Skar (33. plass)

Didrik Tønsetg (35. plass) Håvard Solås Taugbøl (80. plass)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Simen Hegstad Krüger imponerte i Davos.
FOTO: NTB SCANPIX Simen Hegstad Krüger imponerte i Davos.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway