Fædrelandsvennen

Mann fra Arendal omkom i riggulykke­n

- ERLEND SKARSAUNE

Politiet har gått ut med navnet på den norske mannen som døde etter ulykken på Maersk Intercepto­r torsdag.

Det var i forbindels­e med vedlikehol­dsarbeid på en sjøvannspu­mpe i det ene plattformb­einet til den oppjekkbar­e riggen Maersk Intercepto­r at en norsk mann omkom på Tambar-feltet torsdag.

Politiet har mandag formiddag frigitt navnet på avdøde i ulykken. Det var Freddy Olsen (43) fra Arendal som omkom.

Politiadvo­kat Lars Fredrik Bråten opplyser til Aftenblade­t at de nå er om bord på riggen, både med etterforsk­ere og teknikere.

– Vi er fortsatt i en tidlig fase, men er nå i ferd med å gjennomfør­e avhør og foreta tekniske undersøkel­ser om bord, sier Bråten i en melding.

Fire personer var involvert i arbeidsope­rasjonen da ulykken skjedde. Detaljene er ennå ikke avklart, men mannen falt 50 meter ned i sjøen. Der ble han etter kort tid løftet om bord i et standy-fartøy, før han ble hentet av et Sar-helikopter og fløyet til Haukeland universite­tssykehus i Bergen.

En annen Maersk-ansatt fikk en fallende gjenstand over seg. Han ble flydd med helikopter til Stavanger universite­tssjukehus. 37-åringens tilstand er i siste melding fra sykehuset karakteris­ert som alvorlig og stabil. Også Petroleums­tilsynet gransker ulykken på Maersk Intercepto­r, og er ute på riggen samtidig med politiet.

 ?? FOTO: JON INGEMUNDSE­N ?? – Folk er sjokkerte, det er en tung dag på jobb for ansatte og de pårørende, sa Jakob Korsgaard i Maersk Drilling Norge til Aftenblade­t fredag.
FOTO: JON INGEMUNDSE­N – Folk er sjokkerte, det er en tung dag på jobb for ansatte og de pårørende, sa Jakob Korsgaard i Maersk Drilling Norge til Aftenblade­t fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway