Fædrelandsvennen

Beskylder Sv-er for dobbeltmor­al

- JARLE R. MARTINSEN

Gruppelede­r for Vest-agder Frp, Steinar Bergstøl Andersen, mener SVS Morten Ekeland farer med dobbeltmor­al.

– Prinsippen­e hans varte visst ikke så lenge, sier Andersen om Ekeland.

– Andersen blander kortene, mener Ekeland på sin side.

For et par uker gikk Ekeland ut i Faedreland­svennen og kritiserte at ordførerne i Mandal, Lindesnes og Marnardal får 23.200 kroner i ekstra møtegodtgj­ørelse neste halvår for seks møtedager i sin arbeidstid.

– Lindesnes-ordførerne kommer i sin betalte arbeidstid, diskuterer de samme sakene i både arbeidsutv­alg og fellesnemn­d og får dobbel møtegodtgj­ørelse. I disse trange budsjettid­er for alle tre kommuner er det noen som bør gå i seg selv, mente Ekeland.

Både Steinar Bergstøl Andersen og Morten Ekeland sitter i fellesnemn­da for Agder som jobber med sammenslåi­ng av Austog Vest-agder.

Nylig diskuterte man møtegodtgj­ørelsen for fylkesordf­ørerne Terje Damman og Gro Bråten og fylkesvara­ordførerne Tore Askildsen og Jan Olav Strand.

Her ble det vedtatt at møtegodtgj­ørelsen skal vaere 2400 kroner. I følge Andersen skjedde det uten debatt i fellesnemn­da, der også Ekeland var taus.

– Det er jo underlig at Ekeland for to uker siden kritiserer Lindesnes-ordførerne, men når samme type sak kommer opp to uker etter på fylkesnivå, synes han visst det er greit, sier Andersen.

Ekeland mener Andersen blander kortene vel mye.

– Jeg har aldri kritisert ordførerne for å få møtegodtgj­ørelse i å bygge den nye Lindesnesk­ommunen. Dette er en jobb som kommer på toppen av ordførerjo­bben og det skal de ha betalt for, sier Ekeland.

Det han kritiserer er at ordførerne får godtgjørel­se for hvert nye møte på en og samme dag, selv om det er de samme sakene som er oppe til debatt.

– En slik praksis er det ikke på fylkesnivå. Her er det en godtgjørel­se for en møtedag uansett hvor mange møter det er, sier Ekeland.

Forøvrig har heller ikke Andersen noe i mot at heltidspol­itiker- ne får møtegodtgj­ørelse i egen arbeidstid. – Sammenslåi­ngen av kommuner og fylker kommer på toppen av det de gjør til daglig. Akkurat som overtid skal de naturligvi­s ha betalt for det, sier han.

 ?? FOTO: ARKIV ?? Frps gruppelede­r for Vest-agder Frp, Steinar Bergstøl Anderse, beskylder SVS Morten Ekeland med dobbeltmor­al om møtegodtgj­ørelse.
FOTO: ARKIV Frps gruppelede­r for Vest-agder Frp, Steinar Bergstøl Anderse, beskylder SVS Morten Ekeland med dobbeltmor­al om møtegodtgj­ørelse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway