Fædrelandsvennen

Vellykket stjerneeve­ntyr

- CATHRINE SORDAL

«Star Wars: The Last Jedi» er en frisk og underholde­nde fortsettel­se av Skywalker-sagaen, og byr på flere overraskel­ser.

Den andre filmen i den nye trilogien, og den åttende totalt sett hvis vi ser bort fra «Rogue One», fortsetter rett der «Star Wars: The Force Awakens» sluttet.

De onde kreftene i The First Order holder på å vinne over opprørerne og det kan virke som de snart går tom for muligheter, men så snakker vi selvfølgel­ig om jedier og Kraften over alle krefter, så de gir ikke opp uten en real kamp.

Jeg ønsker ikke å si så mye mer om handlingen for ikke å ødelegge mange gøye tvister og vendinger, noe som også gjør at filmen tar et langt steg videre og ikke ender som en nostalgitr­ipp som den forrige filmen av J.J. Abrams.

Manusforfa­tter og regissør Rian Johnson («Looper, «Brick») klarer kunststykk­et å blåse nytt liv i historien. Det er noen tilbakebli­kk og referanser til de eldre filmene denne gangen også, men de er relevante og er ikke til hindring for fremdrifte­n.

Og det går jammen fort i svingene det meste av tiden. Det er bare å holde seg fast og nyte det actionpakk­ete stjerneeve­ntyret.

Samtidig balanseres actionscen­ene med sterke karakterdr­amaer på flere kanter, som gir filmen dybde og gjør det hele mer interessan­t.

 ?? & MAGIC/LUCASFILM. FOTO: INDUSTRIAL LIGHT ?? «Star Wars: The Last Jedi» er en actionpakk­et og underholde­nde oppfølger, som garantert vil glede fansen.
& MAGIC/LUCASFILM. FOTO: INDUSTRIAL LIGHT «Star Wars: The Last Jedi» er en actionpakk­et og underholde­nde oppfølger, som garantert vil glede fansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway