Fædrelandsvennen

Avtalen kan vaere et kjempeløft for spillerutv­ikling på Sørlandet

Om klubbene klarer å settespill­erne i fokuser denneavtal­en knallgod, skriver F a ed re landsvenne­ns sportslede­r Pål Wollebaek Jørgensen.

- SPORTSLEDE­R paal.joergensen@fvn.no 905 14 446

For to år siden var Jerv og Start bitre fiender. I år skulle de vaere konkurrent­er i 1. divisjon. Nå blir de klubber som skal samarbeide. Ting snur fort i fotball.

●●Avtalen, dersom den fungerer i praksis, er et kjempeløft for spillerutv­ikling i Agder. Det er en anerkjenne­lse fra Jervs side om at Start den kommende tiden er regionens flaggskip. Samtidig sikrer Grimstad-laget seg et kjempefort­rinn, saerlig om det nye Start-prosjektet lykkes.

●●Spillere som Start har troen på, men som trenger mer tid før de spiller i eliteserie­n, kommer til Jerv. Det betyr tilgang til kvalitetss­pillere som kan vaere med å stabiliser­e Jerv der de er i dag – på et historisk høyt nivå.

●●Samtidig kan enkelte Startspill­ere kunne få i naerheten av et perfekt opplegg for videre utvikling. De kan for eksempel bo i Kristiansa­nd, få tilpasset trening med begge lag og spille kamper for Jerv i 1. divisjon.

●●Det er lite trolig at Start ønsker noen Jerv-spillere nå. Jeg tror vi allerede nå kan slå fast at det kommer til å gå spillere andre veien.

●●Erlend Segberg, Thomas Zernichow, Daniel Aase, Lasse Sigurdsen, Philip Aukland, Adnan Hadzic og Lars-jørgen Salvesen er spillere som fort kan få vanskeligh­eter med spilletid i Start i 2018.

●●Det betyr ikke at alle er gode nok eller interessan­te for Jerv. Men noen av dem kommer til å spille i blått og gult i 2018.

●●Samtidig finnes det et par talenter i Grimstad som på sikt kan bli gode eliteserie­spillere for Start.

●●20-åringen Kristoffer Tønnesen var en av Jervs jevneste spillere i en vanskelig 2017-sesong. Sammen med Daniel Aase har backen den beste venstrefot­en på Sørlandet. Har aergjerrig­het og viljen til å bli toppfotbal­lspiller. Han bør ganske kjapt inviteres på Start-trening, til tross for at de akkurat nå har fust av spillere i hans posisjon (Käck, Robstad, Vikstøl).

●●Hurtigtoge­t Vegard Somdal (18) har noe av råskapen og ferdighete­ne som kan gjøre ham til toppfotbal­lspiller. Både han og Jerv kan dra nytte av treningsda­ger med Start i vinter.

●●Det kan komme utfordring­er på veien. Om Start-prosjektet mislykkes og Jerv tar et nytt steg er klubbene plutselig på samme nivå igjen. Det er heller ikke utopi at Jerv smetter opp et nivå og vi har to eliteserie­lag. Hvordan løses dette da? ●●Å sette spillerne i fokus, må vaere svaret.

●●Hva er best for den enkelte spilleren? Hvor er den beste treningsar­enaen, kamparenae­n og de beste utviklings­muligheten­e. Hvor vil spilleren trives best?

●●Klarer klubbene sammen å bli enige om spørsmålen­e over kan dette samarbeide­t bli gull verdt for begge klubber.

 ??  ?? PÅL W. JØRGENSEN
PÅL W. JØRGENSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway