Fædrelandsvennen

Hockey for jenter og kunstløp for gutter

- MAY BAAGØE BROUGHTON,

Lørdag inviterte Kristiansa­nd Kunstløp og Idda Ishockey til åpen dag hvor barn kunne prøve seg på både hockey og kunstløp.

Naermere 150 barn og voksne tok turen til Idda Arena da de to klubbene inviterte til åpen dag. Det ble satt opp stasjoner hvor barna blant annet kunne forsøke seg med hockeykøll­e eller gjøre piruetter som en ekte isdanser. Det ble servert boller og varm kakao.

Jaran Skeivoll (7 år) driver med fotball og håndball, og i dag hadde han på seg kunstløpss­køyter for første gang.

– Det er litt vanskelig, men kjempegøy, sier Jaran når vi spør hva han synes om kunstløp.

Moren forteller at han elsker å forsøke nye ting og at han alltid har vaert flink motorisk, og det å kjenne at man mestrer ting er en god følelse. Hun sier at dette definitivt er noe han gjerne vil prøve igjen.

Seks år gamle Eleah har vaert med på kunstløp i to år allerede, og er en kløpper på skøyter. Det å få muligheten til å leke seg med hockeykøll­e og skyte mål synes hun er veldig gøy.

– Det er veldig bra å laere nye ting og få hjelp til å prøve ishockey, og få hjelp av de andre til å skyte på mål, sier hun.

Idda Ishockey og Kristiansa­nd Kunstløp har nylig inngått et samarbeid hvor de fokuserer på det at både gutter og jenter kan drive med både ishockey og kunstløp.

– Vi ønsker å ha et tilbud som passet for alle. Vi opplever i dag at barna smilte når de gikk rundt på isen, de voksne koste seg også veldig. Vi håper at vi med dette felles arrangemen­tet fikk vist frem litt bredde i de ulike idrettene, sier Charlotte Bergum Nilsen.

Edvardt Vinjar Saugen er selv ishockeysp­iller, og trener for U11 på Idda Ishockey. Han er veldig imponert over isdanserne, og ser bare positive sider ved at hockeyspil­lere prøver seg på isdans.

– Kunstløp er skøytetekn­isk fantastisk imponerend­e. Balansen som kreves er kjempebra å jobbe med for en ishockeysp­iller, i tillegg til bevegelsen­e, sier Saugen.

Begge klubbene er veldig klare på at åpen dag også blir arrangert i 2018.

 ?? FOTO: MAY BAAGØE BROUGHTON ?? Eleah får prøvd seg med ishockeykø­lle. Her sammen med Tine Johnsen.
FOTO: MAY BAAGØE BROUGHTON Eleah får prøvd seg med ishockeykø­lle. Her sammen med Tine Johnsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway