Fædrelandsvennen

– Det var helt kaos, men ting forandrer seg

Når Start og Jerv nå inngår et samarbeid, innrømmer Jervs styreleder at de til tider har følt seg tråkket på av storebror.

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no

– Dette er veldig spesielt og utrolig moro, sier Per Gunnar Topland.

Jervs styreleder har hatt sine konflikter med Start. Først da Steinar Pedersen var ønsket som ny hovedtrene­r på Sparebanke­n Sør Arena for to år siden.

Siden da både Henrik Robstad og Dennis Antwi gikk samme vei.

– Hvordan var forholdet mellom klubbene da det kokte som verst?

– Det var helt kaos, men ting forandrer seg, og verden går videre, sier Topland.

Det var i september at partene bestemte seg for å begrave stridsøkse­n. Jerv hadde nettopp tapt 1–3 mot Start på Levermyr, og styreleder Christoper Langeland gikk til Jerv-ledelsen og takket for kampen.

Siden har partene snakket jevnlig sammen, noe som nå har resultert i en samarbeids­avtale mellom de to klubbene.

– Da vi begynte å snakke sammen, var det en helt annen dialog enn vi har hatt før. Før har det egentlig vaert ovenifra og ned. Nå er vi tilnaermet likestilte i et samarbeid, sier Topland.

– Har dere følt dere tråkket på? – Ja, det har vi. Derfor er det en spenning rundt Jerv med denne avtalen. Jeg håper at vi får fram at dette er vinn-vinn for begge parter. På kort sikt er jeg overbevist om at vi får mest ut av dette, sier Topland.

Det var et enstemmig Jerv-styre som godkjente samarbeids­avtalen med Start mandag.

– Noen av oss må selvfølgel­ig legge tidligere følelser litt vekk, og se profesjone­lt på dette. Avtalen er til Jervs beste for å forbli i toppen av norsk fotball, sier Topland.

– PRIVILEGER­T POSISJON

Innholdet i samarbeids­avtalen med Start og Jerv er ikke helt spikret. Heller ikke hvor lenge avtalen vil gjelde.

Det ligger uansett i kortene at det først og fremst handler om sport og spillerlog­istikk.

Start kommer til å bygge en stor stall før 2018-sesongen. Jerv vil få forkjøpsre­tt på spillerne som sliter med å få spilletid på Alaget til Mark Dempsey.

– Da kan vi holde spillerne under oppsyn, de kan vaere i miljøet, og trene med oss en gang i blant. Det tror vi har en veldig oppside, sier Tor-kristian Karlsen, sportslig leder i Start.

Det er snakk om både utlån og permanente overganger mellom de to klubben.

– I bunn og grunn handler det om at Jerv får en priviliger­t posisjon mot spillerlog­istikken til Start, som jeg tror de vil nyte veldig godt av, sier Karlsen.

Han utelukker heller ikke at Start vil hente Jerv-spillere.

– Det kan absolutt skje. Det er spillere i Jerv som på et eller annet tidspunkt vil vaere interessan­te for oss, sier Karlsen.

START-FORSTERKNI­NGER

Andre punkter de to klubbene kan samarbeide om er utveksling av kompetanse, kartleggin­g av spillere og felles bruk av teknologi.

– Jeg er helt sikker på at dette blir applaudert når vi begynner å fylle det med innhold, sier Rune Jakobsen, daglig leder i Jerv.

Han er klar på at Jerv kommer til å bli styrket sportslig gjennom samarbeids­avtalen med Start.

– Vi tror også at vi har noe å laere av Start, og de har noe å laere av oss. Hvis vi åpner dørene for det, vil det gjøre begge bedre, sier Jakobsen.

Jerv har allerede noen Startspill­ere på blokka som kan komme inn og forsterke laget før neste sesong.

– Men så er det ikke bare opp til klubbene, men også spillerne, sier Jakobsen, som ikke vil ut med navn.

– Hva skjer med avtalen dersom klubbene kommer på samme nivå igjen?

– I samtalene våre har vi snakket om at det kan skje, men det er ingenting i avtalen som regulerer dette, sier Jakobsen.

– Vi har sett andre steder i verden, til og med i Norge, at klubber har hatt et samarbeid uansett divisjonss­tatus. Dette er uansett starten på et langsiktig samarbeid, sier Tor-kristian Karlsen.

 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? Start og Jerv er enige om å samarbeide. Det ble klart under en pressekonf­eranse på Sparebanke­n Sør Arena onsdag. Fra venstre: Rune Jakobsen (daglig leder i Jerv), Tor-kristian Karlsen (sportslig leder i Start) og Per Gunnar Topland (styreleder i Jerv).
FOTO: JIM RUNE BJORVAND Start og Jerv er enige om å samarbeide. Det ble klart under en pressekonf­eranse på Sparebanke­n Sør Arena onsdag. Fra venstre: Rune Jakobsen (daglig leder i Jerv), Tor-kristian Karlsen (sportslig leder i Start) og Per Gunnar Topland (styreleder i Jerv).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway