Fædrelandsvennen

Nå blir det tuftepark i Iveland

- ODD-INGE RØNNING ULEBERG

Nå skal det satses på folkehelse i Iveland.

- Vi har drømt om en tuftepark, men manglet pengene. Så kom Gjensidige­stiftelsen helt overrasken­de på besøk torsdag kveld med 250.000 kroner - hele søknadsbel­øpet vårt. En fantastisk julepresan­g.

Det sier fysioterap­eut Tonje Myrland til Faedreland­svennen. Rogalandsk­vinnen begynte i Iveland kommunen for ett år siden. Hun har lenge jobbet for at bygdefolke­t skal trene noe mer.

Allerede i januar starter byggingen av tufteparke­n. Den skal stå klar utpå våren en gang - hvis vinteren blir grei.

– Sammen med idrettslag­et og kommunen har vi planlagt en tuftepark like ved Åkle-senteret i Ive- land sentrum. Den får en fantastisk beliggenhe­t ved vannet, like ved et grillområd­e, forteller hun.

Her skal folk i alle aldre treffes for litt fysisk aktivitet. Idrettslag­et skal ha gruppetren­inger. Skolen kan benytte anlegget.

– Det skal bli like kult å trene i tufteparke­n som å sitte på mopeden å røyke for ungdommen?

– Ja, tenk hvis vi får det til. Det som ikke er på plass, kan man ikke bruke. Derfor er anlegg viktig skal vi få til bedre folkehelse. Vi tror mange vil bruke denne parken når vi får den på plass, sier Myrland.

For Iveland kommune handler det både om folkehelse og stedsutvik­ling - om å skape et levende sentrum. Prosjektet koster en halv million kroner - og ville ikke blitt noe uten ja fra Gjensidige­stiftelsen.

– Vi var ikke i tvil. Dette var et godt prosjekt som fortjente får støtte, sier Liv Åsne Austad Andersen i stiftelsen, før hun fremhever Tonje Myrland i kommunen og Arnulf Baerheim i idrettslag­et som flotte pådrivere.

 ?? FOTO: FINN TERJE UBERG ?? Nå blir det tuftepark i Iveland, etter at Gensidiges­tiftelsen har bevilget 250.000 kroner. Fra venstre: fysioterap­eut og initiativt­aker Tonje Myrland, idrettslag­ets Møyfrid Oustorp og Liv Åsne Austad Andersen i Gjensidige­stiftelsen.
FOTO: FINN TERJE UBERG Nå blir det tuftepark i Iveland, etter at Gensidiges­tiftelsen har bevilget 250.000 kroner. Fra venstre: fysioterap­eut og initiativt­aker Tonje Myrland, idrettslag­ets Møyfrid Oustorp og Liv Åsne Austad Andersen i Gjensidige­stiftelsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway