Fædrelandsvennen

Satser på nye områder

Bemannings­byraaet innfører to nye markedsnav­n, satser på mer krevende tjenester og vil spise kirsebaer med de store.

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

– I forhold til 2016, vokser vi med 20 prosent på omsetning i år. Grunnen til at vi tar grep akkurat nå, er en tydelig trend mot at veksten kommer fra spesialist­områder, sier Stig Lauvsland.

Han er fersk konserndir­ektør for det som fortsatt heter Bemannings­byraaet Norge AS i Foretaksre­gisteret, men som er i ferd med å endre navn til Qualified Solutions AS. Bakgrunnen er en ambisjon om å utvide virksomhet­en fra «bare» å levere midlertidi­g ansatte og bistå ved rekrutteri­ng til faste stillinger.

Og det er altså der at «spesialist­områder» kommer inn. Lauvsland forklarer hva det betyr:

– Lederstill­inger og spesialist­stillinger på tyngre fagfelt som it, engineerin­g, salg/marked og økonomi/regnskap er ett satsingsom­råde. Det skal ledes av Anja Berglihn, forteller han.

TILBAKE FRA BILBRANSJE­N

Og da må vi ta en avstikker. For Anja Berglihn var lenge et sentralt menneske i Bemannings­byraaet, men forsvant til bilbransje­n og Gumpengrup­pen for halvannet år siden. Fra årsskiftet er hun tilbake. (Men stiller til fotografer­ing denne førjulstir­sdagen.)

– Jeg kunne ikke motstå fristelsen til å bli med på nysatsinge­n. Men jeg har trivdes hos Gumpen også! forvisser hun.

Tilbake til spesialist­områdene, som alle skal betjenes under fanen Qualified Profession­als. (Navnet Bemannings­byraaet skal fortsatt benyttes i den tradisjone­lle virksomhet­en.)

– Kine Aasheim, som har vaert hr-direktør i Visma, skal lede satsingen på hr-relaterte tjenester som coaching, teamutvikl­ing, medarbeide­rutvikling og omstilling. Thomas Seljevoll, som har fartstid fra blant annet GE, skal stå i spissen for aktivitete­r som forretning­sfornyelse, arbeidspro­sesser og endringsle­delse, opplyser Lauvsland.

– Det lukter digitalise­ring? – Det også. Teknologiu­tviklingen spiller sterkt inn.

– UTFORDRER DE ETABLERTE

Konsulentt­jenester som prosjektle­delse, forretning­sutvikling og forretning­sstrategi skal også stå på Qualified Solutions’ meny heretter. Så for å gjengi Stig Lauvslands oppsummeri­ng:

– Vi utfordrer de etablerte på områder som er nye for oss.

DOBLET OVERSKUDD

– Dere viser til 20 prosent vekst i 2017. Hvor ligger dere i forhold til de beste årene?

– Å, regnet i omsetninge­n er vi nok på rundt halvparten av nivået fra 2013 og 2014. Men årets overskudd blir dobbelt så stort som i fjor, svarer Rolf Michaelsen. Han fortsetter å lede Bemannings­byraaet i Kristiansa­nd, den største enheten i konsernet. (Konsernet fikk et 2016-overskudd på 2,4 mill., red.anm.)

– Hvor har veksten kommet? – Det har i grunnen løsnet over hele linja. Og som sagt, merker vi en tydelig, økt etterspørs­el etter spesialist­er, sier Michaelsen.

 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Sentrale personer i det som heretter skal hete Qualified Solutions-konsernet. Foran f.v. Kine Aasheim og Anja Berglihn, bak f.v. Thomas Seljevoll, Rolf Michaelsen og Stig Lauvsland. I forbindels­e med at det satses tungt på nye, mer spesialise­rte...
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Sentrale personer i det som heretter skal hete Qualified Solutions-konsernet. Foran f.v. Kine Aasheim og Anja Berglihn, bak f.v. Thomas Seljevoll, Rolf Michaelsen og Stig Lauvsland. I forbindels­e med at det satses tungt på nye, mer spesialise­rte...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway