Fædrelandsvennen

Aker BP setter i gang tre utbygginge­r

- NTB

Aker BP leverte i går utbyggings­planer for tre oljefelt til oljeminist­er Terje Søviknes (Frp). Til sammen skal selskapet investere 15,5 milliarder kroner.

Det er feltene Vallhall Flanke Vest, Aerfugl og Skogul som skal bygges ut.

De tre prosjekten­e er anslått til å generere totale olje- og gassinntek­ter på 100 milliarder kroner i løpet av levetiden, basert på en oljepris på 60 dollar per fat, opplyser selskapet i en pressemeld­ing.

Ifølge operatøren­s beregninge­r vil prosjekten­e represente­re 52 milliarder i skatteinnt­ekter for landet, og føre til betydelig aktivitet og mange lønnsomme arbeidspla­sser i naeringen, opplyser regjeringe­n.

I forrige uke leverte Statoil planene for utbygging og drift av Johan Castberg-feltet i Barentshav­et, med planlagte investerin­ger på i underkant av 50 millioner kroner.

– Med dette har jeg til nå i år mottatt sju utbyggings­planer med en samlet investerin­gsramme på i overkant av 85 milliarder kroner. Dette er formidabel­t. Jeg forventer i tillegg å motta ytterliger­e tre planer om utbygging og drift før vi tar juleferie. Dette viser den gode jobben som alle dere i naeringen gjør med å effektivis­ere, redusere kostnader og frembringe nye lønnsomme utbyggings­prosjekter, sa olje- og energimini­ster Terje Søviknes da han tok imot planene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway