Fædrelandsvennen

For lett å kritisere SSHF

-

Jeg har altfor ofte slengt med kjeften og ordene når SSHF blir kritisert, og fremdeles blir jeg sterkt engasjert i hvorfor så mange kritiserer sykehuset vi i Agder har.

●●Alle burde ha skjønt etter flere år at sykehusene drives på et budsjett som muligens ingen andre sykehus hadde klart seg på. Når det gjelder pårørende til pasienter som reagerer på dårlig vasking av rommet, kan jeg ikke si annet enn vask litt selv. En pasient som er tilstedeva­erende, kan ha like god nytte av deg som pårørende og som bidrar med litt arbeid selv. Vi i Norge er blitt så ufattelig negative og krevende. Sitter man hos en pasient i noen timer hver dag, så hvorfor ikke vaske litt, i stedet for å KUN kritisere. Jeg har selv vaert en meget syk pasient både på somatikken og psyk. Om pårørende tar i et tak selv, så vil det kunne brukes mer ressurser på behandling av pasientene. Fryktelig trist at pårørende mennesker til en syk pasient er mer opptatt av at det ikke er rent nok, enn behandling­en de får.

SSHF gjør det beste de kan ut av den økonomiske situasjone­n de befinner seg. Hvorfor ALLTID få frem det som er negativt, i stedet for å skjønne hvilke ressurser alt av pleieperso­nal har å gi. Lungeposte­n var også den siste avdeling som sluttet med røykerom. Så ser pårørende, venner eller bekjente flere «hybelkanin­er» på pasient rommet,- gjør en innsats selv, så sykehuset kan spare penger på å behandle en pasient, som kanskje står deg naermest. Jeg føler bare at sykehuset blir slaktet så til de grader mye. Jeg er ikke økonom eller noe, men jeg et oppegående nok til å skjønne at man kan som pårørende ikke bare forlange og ikke gjøre en innsats selv. Dere pårørende vasker vel hjemme hos dere selv, så hvorfor ikke ta et tak når dere våker over deres kjente.

Vi pårørende føler vi kan forlange alt, men vi pårørende må bistå litt selv også. Dette er 20 år siden, men min mamma satt hos meg til jeg sovnet hver kveld i lang tid, siden jeg aldri følte meg trygg på natten og at avdelingen ikke hadde ressurser nok til å ansette en ekstra person. Jeg blir bare overgitt over at alle er Fortsetter

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway