Fædrelandsvennen

Et enda større delillos

- RUNE SLYNGSTAD

POP/ROCK delillos

Sveve over byen sammen med Kringkasti­ngsorkeste­ret (Drabant)

De holder koken, og mange av sangene deres høres enda bedre ut når Kringkasti­ngsorkeste­ret fyller opp med symfonisk lyd.

Det var på sensommere­n disse opptakene ble gjort. Delillos gjorde to utsolgte konserter på Frognerset­eren sammen med KORK. Låtrekken kunne ha vaert enda mer preget av de største hitene til delillos, men de valgte å ta med noen mindre kjente sanger også. Det var lurt, for dette evigvarend­e bandet har gitt ut noen skikkelige godbiter i nyere tid.

Dette doble albumet på 18 låter er så innholdsri­kt at det er grunn til å dele det inn i lytterunde­r. Å høre alt på en gang, blir kanskje i meste laget.

Det fine er at det ikke bare er KORK som fyller lydbildet, men også gitarene og rytmene til bandet selv. Delillos svever over byen med den stemningsf­ulle, «Halvveis rundt jorden», på en utmerket måte.

Den tøffe rockelåten, «Brød», gjør at det er lett å forstå at bandet har et arsenal med sanger som burde ha blitt mer aktet og mer kjent enn de har blitt. I denne settingen får vi en sår versjon av «Suser avgårde». Det funker som bare det. De gjør en ny vri med «Tøff i pysjamas», før de avslutter det hele med en smektende versjon av «Neste sommer».

Det er grunn til å tro at det er mange somre før delillos gir seg. Til glede for alle oss som følger dem. Og selv om du har det meste fra før, er det verdt å lytte til det de gjør sammen med KORK.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway