Fædrelandsvennen

Fra Molde til Våg FK

- TOTTO DAHLUM,

Tommy Eilertsen Waaden (28) blir hovedtrene­r for Våg G14-1 kommende sesong.

Tommy Waaden er bosatt med samboer i Kjerrheia, midt i tjukkeste Vågsbygd. Han beskriver seg selv som en fotballner­d - med positivt fortegn, vel og merke.

Han er opprinneli­g fra Larvik, og trådte sine barnefotba­llsko i Fram Larvik fra 8 til 13 års alder. Deretter spilte han ungdomsfot­ball for IL Stag fram til han var 17 år. På tampen av den perioden fikk han også med seg et par A-kamper for klubben. Året etter tilbragte han i militaeret, før han startet og fullførte en bachelor i organisasj­onsledelse på UIA her i Kristiansa­nd i perioden 2008-2012.

Helt siden barne- og tidlige ungdomsår har 28-åringen vaert lidenskape­lig opptatt av fotball, og da spesielt spillerlog­istikk. Overganger, mønstre, egenskaper, hvem passer til hva osv. Foran pc’en fattet han derfor interesse for logistikkv­erktøyet Wyscout. En internasjo­nalt anerkjent plattform for vurderinge­r av enkeltspil­leres egenskaper basert på statistikk. Gjennom dette har han da også på egen hånd skaffet seg et navn kjent nok til at flere klubber bruker ham jevnlig til å besiktige spillere.

Etter Uia-studiet valgte Tommy å arbeide sivilt. Telenor fikk nyte godt av hans kundebehan­dler- og salgsegens­kaper. Denne perioden varte fra 2012-2016, før han igjen valgte å sette seg på skolebenke­n. Valget falt på masterstud­iet i Sports Management på Høgskolen i Molde. I forbindels­e med masterstud­iet har han i denne perioden både hatt praksispla­ss på Aker-akademiet til Molde FK, vaert trener i Traeff IL, samt hatt et kortere opphold i utviklings­avdelingen til FK Jerv i Grimstad.

Nå gleder han seg voldsomt til å gyve løs på treneroppg­aven sammen med resten av trenerteam­et rundt G14-1.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway