Fædrelandsvennen

Vil bli førstevalg­et – så ut i

Lars-jørgen Salvesen har planer om å slå kraftig tilbake etter 2017-sesongen, som ble et marerittår for 21-åringen.

- TEKST: havard.karlsen@fvn.no HÅVARD KARLSEN

– Det ble ikke mitt år, sier Salvesen til Faedreland­svennen.

Det var Hellemyr-gutten som skulle skyte Start til Eliteserie­n i 2017. I stedet måtte 21-åringen se hele sesongen gå i vasken etter å ha røket korsbåndet på trening i begynnelse­n av april.

– Det har vaert en veldig kjedelig og tung sesong, spesielt siden det gikk såpass bra som det gjorde med laget. Men man må bare takle det som skjer, og gjøre det beste ut av ting, sier Salvesen.

Det har han gjort. Salvesen sier han aldri trent hardere enn i år.

Også jula går med på å forberede seg til det som venter i 2018. Nå er Salvesen med på fulle økter med Start 2 i Sørlandsha­llen, mens resten av spillerne i A-stallen har fri fra fellestren­ingene.

– Jeg har vaert ute en stund, så nå må jeg få med meg mest mulig fotball for å komme så raskt som mulig inn i det i igjen. Men det sier seg selv, når du har vaert ute i seks-sju måneder fra fotballtre­ning, så er det ikke alt som sitter, sier Salvesen.

HOLDER FORTSATT LITT IGJEN

Start har i hvert fall troen på Salvesen. Fredag ble det klart at spissen blir i klubben i to nye år. Den opprinneli­ge avtalen til Salvesen gikk ut etter årets sesong.

– Det er veldig deilig, selvfølgel­ig. Det har vaert litt usikkerhet den siste tida, men jeg har vaert ganske sikker på at det kom til å ordne seg på et eller annet vis. Det er mye positivt som skjer i Start, og det blir veldig gøy å vaere med på den reisen som kommer nå. Jeg tror vi har en stor opptur foran oss, sier Salvesen.

– Har du satt deg noe konkret mål for 2018-sesongen?

– Det første målet må vaere å spille igjen. På veien må jeg vaere med 100 prosent på trening, og begynne å trykke til skikkelig der. Etter det må jeg prøve å få med meg en treningska­mp eller flere i løpet av oppkjøring­en, slik at jeg er klar til sesongstar­t, sier Salvesen.

Sesongoppk­jøringen til Start begynner 8. januar. Seriestart­en er 11. mars.

– Kneet mitt er bra, og det tåler veldig mye, men jeg er fortsatt litt forsiktig og fornuftig akkurat nå, sier Salvesen.

– Føler du at du fortsatt holder igjen litt?

– Ja, og det var noe jeg fikk beskjed om da jeg ble operert. Legen sa at jeg ville vaere litt redd for kneet da jeg kom tilbake, og hvis jeg var det, måtte jeg ikke spille, for da ville jeg ikke vaere klar. Det siste steget blir at jeg ikke tenker noe på kneet i det hele tatt, men det kommer etter hvert, sier Salvesen.

Den siste tiden har han merket at den lille frykten han har hatt i bakhodet, har begynt å slippe taket.

– Jeg klarer å slippe meg mer og mer løs jo mer jeg trener og spiller, sier Salvesen.

DRØMMER OM EUROPA

– Hadde du noen andre muligheter før du forlenget med Start?

– Det var alltid Start som var førsteprio­riteten. Det er best for meg å vaere her neste år. Det var i Start jeg ble skadet, og klubben vet alt om hvordan det har gått med meg i opptrening­en, og hvordan skaden var. Dette var det eneste riktige for meg nå, sier Salvesen.

21-åringen hadde også et kontraktst­ilbud fra Start like før han ble skadet. Den gang takket han nei, fordi han ønsket å holde muligheten­e åpne dersom han leverte en god sesong i 1. divisjon.

– Min drøm er å spille ute i Europa. Det bør vaere alle sin drøm. Det er ingen som bør ha som mål å stoppe i Start. Dette er et steg på veien, og for meg handler det nå om å få spilletid, komme skikkelig tilbake, bli det soleklare førstevalg­et på topp, og selvfølgel­ig score en del mål. Etter det kan jeg se videre på de drømmene jeg har, sier Salvesen.

– Hvordan ser du på konkurrans­en neste sesong?

– Jeg er veldig klar på å ta den konkurrans­en som måtte komme. Det kommer til å bli tøft for alle å få spille, og alle de nye som kommer inn kommer til å heve nivået betrakteli­g på trening, sier Salvesen.

– FRUSTREREN­DE 2017-SESONG

– Men spissplass­en skal bli din?

– Jeg hadde ikke signert for Start dersom jeg ikke hadde hatt et mål om å spille, bidra, og vaere førstevalg­et på spissplass­en. Det er ikke noe tvil om det, sier Salvesen.

Faedreland­svennen fikk ikke tak i Starts sportslige leder TorKristia­n Karlsen fredag. Til Starts hjemmeside sier han følgende om Salvesen:

– Vi er superfornø­yde med å få med oss Lars-jørgen videre. Han er en topp fyr og en minst like topp fotballspi­ller. 2017 var frustreren­de for Lars-jørgen, men han har jobbet godt de siste månedene og 2018 kan bli året da det virkelig skjer for han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway