Fædrelandsvennen

SYV TIPS FOR å GJØRE DEG SYNLIG

-

Det byr på ekstra utfordring­er for deg som er på jobbjakt. For hvordan skal du gjøre deg attraktiv for en stilling som aldri blir utlyst?

I stillingsm­arkedet kan man i utgangspun­ktet snakke om to typer markeder: det åpne og det skjulte arbeidsmar­kedet, sier Myrvang.

Sammen med Torill Guzman, bemannings­rådgiver i rekrutteri­ngsselskap­et Adecco Search & Select, gir han syv tips for å posisjoner­e deg: Mange hodejegere og HRfolk bruker Linkedin aktivt for å finne talenter, sier Guzman.

– Sørg for at du har en oppdatert og god Linkedin-profil som forteller tydelig hva du er god på. Husk bilde, en beskrivend­e tittel og skriv en god oppsummeri­ng av hva du kan. Dette er bra for å komme høyt opp i treff når man gjør søk etter kandidater, sier hun.

Det er uante muligheter ved å vaere aktiv og synlig på Linkedin, fortsetter hun:

– Del, lik og legg ut egne oppdaterin­ger. Da vil du vaere synlig for de som er i ditt nettverk. Husk at kvaliteten på nettverket er viktigere enn antall kontakter – Velg ut de byråene du synes virker best og registrer deg. Du vet aldri når muligheten­e dukker opp. Følg opp registreri­ngen ved å ta et par telefoner direkte til bemannings­rådgiverne, så du får mulighet til å presentere deg, sier Guzman. – Bruk aktivt kanaler der du tror du vil finne beslutning­stagere. Vurder en blogg eller en Youtube-kanal for å fronte det du kan, og del og vaer aktiv i sosiale medier. På Twitter kan du for eksempel fort komme i dialog med beslutning­stagere. Tør du utfordre, blir du ofte husket, fortsetter Guzman.

Riktige arbeidsver­ktøy er viktig for å lykkes i det skjulte arbeids- markedet, understrek­er Myrvang.

– Det vil si at man har utarbeidet en god nok CV spisset opp mot hva man ønsker å jobbe med. Ha en god profil på sosiale medier som Linkedin, bruk tidsriktig­e og ikke utdaterte ord. Å skaffe deg egne visittkort kan også vaere smart fordi det booster selvtillit­en og gir et godt inntrykk. Har du noen bedrifter du har skikkelig lyst å jobbe i? Sjekk om du kjenner noen som jobber der, eller som har jobbet der før, råder Guzman. – Kanskje kan de introduser­e deg til riktig avdelingsl­eder eller noen på HR. Uansett er det fint å referere til noen som jobber der om du tar kontakt selv, sier hun. Kartlegg egne kretser, tipser Myrvang.

– Lag en oversikt over tidligere kollegaer, familie, venner, kontak-

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway