Fædrelandsvennen

– Aldri noen ordfører som har hatt det sånn før

- TARJEI LEER-SALVESEN

Arbeidssit­uasjonen til ordførerko­llega Astrid Hilde har sjokkert Johnny Greibeslan­d i Songdalen. Han er en av dem som har forsøkt å støtte i prosessen.

Astrid Hilde forteller hun har brukt flere politikere i regionen som støttespil­lere i den vanskelige prosessen på Søgne Rådhus, blant annet ordførerko­lleger fra helt andre politiske partier enn sitt eget.

Spesielt trekker hun fram Senterpart­ipolitiker og Songdalen-ordfører Johnny Greibeslan­d. Han har så langt holdt munn om hva han tenker om det som skjer i nabokommun­en.

– Jeg tenker mye på dette, altså … Men det vil ikke vaere riktig av meg å gå i detalj om rett og galt i prosesser i en annen kommune. Det jeg kan si, er at det gjør veldig vondt å se hvordan de har det borte på rådhuset der.

Men én ting kan han snakke om nå, siden Astrid Hilde har gitt ham lov til å åpne opp om den vanskelige tiden. Og det er rollen som kollegastø­tte.

– Astrid er et meget dyktig menneske og en knallsterk person. Hun har vaert et flott og friskt pust inn i politikken i Søgne og i regionen. Men hun har hatt det tøft siden i fjor på grunn av disse konflikten­e, og jeg har forsøkt å backe henne og støtte som best jeg kan.

– Hva har du gjort?

– Jeg har besøkt henne, snakket med henne, vaert på reise med henne. Det handler om å be henne ha tro på seg selv og ikke miste motet. – Hvor ille har det vaert?

– La meg si det sånn: Man må minne seg selv på at dette ikke skal ikke gå på liv og helse løs. Det er jo bare en ordførerjo­bb. Jeg har sett en del i mine år i politikken, men aldri noe som ligner dette. Jeg er helt sikker på at ingen andre ordførere i Agder har hatt det sånn i nyere tid, og jeg vil mene det er sjelden kost i nasjonal sammenheng også.

Da Astrid Hilde var lengst nede sist vinter, undersøkte hun muligheten for å slutte som ordfører. Hun fant ut at det som skal til, er å melde flytting fra bygda til en annen kommune.

– Jeg dro hjem til henne og sa «Dette må du ikke finne på! Du kommer til å angre resten av livet.» Vel har hun en tøff politisk situasjon og fungerer dårlig sammen med rådmannen sin. Men å flytte fra bygda blir for drøyt. Hun er jo Søgne-patriot.

Akkurat dét har Greibeslan­d merket når de forhandler om vilkårene for kommunesam­menslåing, først i K5-prosessen, og nå i K3.

– Astrid var meget sentral i, antagelig den aller viktigste, i hele K5-prosessen, og hun er viktig nå også. Vi forhandler med en Søgne-patriot, som har evnen til å løfte blikket og se helheten.

 ??  ??
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Ordfører Johnny Greibeslan­d i Songdalen har vaert en av flere viktige støttespil­lere for Astrid Hilde.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Ordfører Johnny Greibeslan­d i Songdalen har vaert en av flere viktige støttespil­lere for Astrid Hilde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway