Fædrelandsvennen

Se hvordan Sebastian Neset (8) k

Neida, det var ikke første gang Sebastian Neset (8) prøvde hockeyskøy­ter!

- TEKST: STEINAR VINDSLAND steinar.vindsland@fvn.no

Det var andre gang!

– Jaaa, jeg har prøvd før, sier han med tyngde og veiver med armene som vindmøller i lufta for å holde balansen på Kristiansa­nd kommunes isbane på Øvre Torv. – Når var første gang?

– Da jeg var tre år, sier han kontant.

Mamma Kristine Neset står på utsiden av gjerdet og heier fram den kommende hockeystje­rnen. Fra Justneshal­vøya har hun tatt turen for at Sebastian skal få gleden av kommunens siste vintertilb­ud for hele familien.

– Har du ikke tatt med deg kunstløpsk­øytene?

– Jo da, flirer hun oppstemt, og legger skyldbetin­get til: – Men de ligger i bilen. Og den er heldigvis parkert ganske langt unna. Kom igjen Sebastian, så flink du er!

Hun ser ham stavre avgårde, i konstant kamp mot tyngdekraf­ten, framoverle­nt og bakoverlen­t, så litt til siden, og så til andre siden. En isdans for ekte nybegynner­e.

Og dem er det en del av denne vindstille desemberti­rsdagen. Under flomlyset prøver mangt et modig barn å holde tunga rett i munnen, og kroppen i noenlunde vertikal posisjon mens metallskin­nene under skoene får dem til å leve sitt eget liv.

De fleste voksne heier langs gjerdet, noen drevne prøver å overføre antatt forgangne kunster til arvingene med svaert vekslende hell.

Det yrer av liv.

De faller og reiser seg. Faller og reiser seg. Akkurat som i det vanlige livet.

 ?? FOTO: STEINAR VINDSLAND ?? Bli med Sebastian Neset på glattisen!
FOTO: STEINAR VINDSLAND Bli med Sebastian Neset på glattisen!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway