Fædrelandsvennen

Planene står og faller på beliggenhe­ten

- TEKST: RICHARD NODELAND richard.nodeland@fvn.no

Utelivsbar­on Jan Vardøen falt pladask for den gamle gymsalen i Kongens gate. Nå står og faller restaurant­planene på om gjestene kan lokkes de 800 meterne fra Markens gate.

– Lokalene var som skapt for vårt konsept. Helt konge, sier Jan Vardøen om gymsalen til gamle Kongens gate skole i Kvadrature­n.

Som Faedreland­svennen skrev for halvannen uke vurderer den 55 år gamle gründeren som står bak en rekke populaere utesteder og restaurant­er på Grünerløkk­a i Oslo å ta sitt populaere pizzakonse­pt, Villa Paradiso, til Kristiansa­nd.

– HELT NYDELIG

Onsdag i forrige uke var han på befaring i lokalene sammen med Oksøy Eiendom som eier lokalene.

– De karene har teft og fingerspis­sfølelse. Gymsalen tror jeg garantert har potensiale til å bli helt nydelig. Spørsmålet er imidlertid lokasjonen. Om kristiansa­nderne vil gå de 800 meterne fra Markens og opp, sier Vardøen.

– IKKE SOM LØKKA

– Er ikke området litt som når du startet opp på Grünerløkk­a?

– Nei, Løkka var slitent. Det er det ikke rundt Kongens gate skole i det hele tatt, svarer Vardøen, som fikk et positivt inntrykk av Kristiansa­nd generelt.

– Det var en fin stemning i byen, og folk er tydeligvis ute i Markens og spiser lunsj, sier han.

I TENKEBOKSE­N

Nå må han gå i tenkebokse­n, som han kaller det, før han tar en endelig beslutning.

– Vi lander nok ned på noe på vårparten en gang, sier Vardøen.

– Sist anslo du sannsynlig­heten til 80 prosent for om du etablerer deg i byen eller ei. Har den endret seg etter befaringen?

– Jeg tror vi holder oss til samme sannsynlig­het, svarer Vardøen og legger til at han har fått mange «superposit­ive tilbakemel­dinger» fra kristiansa­ndere som ønsker konseptet hans velkommen.

– SE TIL RÅDHUSCAFE­EN

Arild Skeie, daglig leder i Oksøy Eiendom, forstår at potensiell­e leietakere kan vaere noe skeptiske til plassering­en, da Kristiansa­nd er konsentrer­t med tanke på restaurant og uteliv.

– Mange var skeptiske til Rådhuscafe­en på grunn av plassering­en, men der ser det ut til å ha gått bra, sier Skeie og sikter til bakeriet i det gamle rådhuset like ved Lundsbroa som en gang tilhørte Oddernes kommune.

– VIL SKJE MYE

Ikke uventet mener også Skeie at gymsalen kan bli «vanvittig bra» når den står ferdig.

– Det kommer til å skje mye i Dronningen­s gate fremover, med Q42, Arbeideren og nå dette. Vi håper og tror på Villa Paradiso, men blir det ikke noe med dem, kommer vi til å gå mer aktivt ut i markedet, sier Skeie.

 ?? FOTO: OKSØY EIENDOM ?? Slik ser Oksøy Eiendom for seg at et serverings­sted i den gamle gymsalen på Kongens gate skole kan se ut på innsiden når det etter planen åpner i april 2019. Med stor sannsynlig­het som Villa Paradiso.
FOTO: OKSØY EIENDOM Slik ser Oksøy Eiendom for seg at et serverings­sted i den gamle gymsalen på Kongens gate skole kan se ut på innsiden når det etter planen åpner i april 2019. Med stor sannsynlig­het som Villa Paradiso.
 ?? FOTO: ROLF ØHMAN ?? Jan Vardøen ser på muligheten­e for å åpne restaurant i Kongens gate.
FOTO: ROLF ØHMAN Jan Vardøen ser på muligheten­e for å åpne restaurant i Kongens gate.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway