Fædrelandsvennen

Ramfjord, Hübert og Glastad bak nytt tekno-selskap

- TEKST: rune.o.reinertsen@fvn.no

Investoren­e Leif Hübert og Endre Glastad har fått med seg eks-nov-sjef Tor Henning Ramfjord i et nytt teknologis­elskap. Global Ocean Technology AS blir navnet.

– Det er en industrisa­tsing og dreier seg ikke om ett, konkret prosjekt. Ett satsingsom­råde vil vaere inspeksjon, klassing og modifikasj­oner av rigger, et annet oppbygging av teknisk kompetanse. Utstyr til fiskeri og oppdrett er også naturlig å kikke på, så får vi se om det kan bli aktuelt å satse på andre områder, sier Tor Henning Ramfjord (53).

Navnet vil lenge vaere knyttet til NOVS historiske opp- og nedtur. Han ga seg som toppsjef i august 2016, siden har han jobbet for TTS Marine i Sverige og tatt seg en romslig ferie. Nå er han altså tilbake, med to solide kapitalist­er i ryggen: Stålgrossi­st og investor Leif Hübert fra Søgne samt investor Endre Glastad fra Farsund.

Global Ocean Technology AS er navnet på deres felles nysatsing.

LITE MOBIL KOMPETANSE

Faedreland­svennen oppnår ikke kontakt med Leif Hübert, men Endre Glastad forteller hva som ligger bak satsingen fra hans side:

– Utgangspun­ktet er at det finnes masse god kompetanse i Kristiansa­nd som ikke er glad i å flytte på seg. For vår del utgjør Sørlandet hjemmemark­edet og vi tror timingen er riktig, sier han.

Glastad Holding AS og Glastad Farsund AS er Endre Glastads viktigste selskaper. Via dem styres en investerin­gsporteføl­je som omfatter oppdrett, finans og eiendom – blant mye annet Caledonien-eiendommen i Kristiansa­nd. Shippingrø­ttene fra tidligere generasjon­ers Mosvold Farsund er også vakt til live igjen.

– Gjennom satsing på mindre, «handy size» tørrlastsk­ip, hvor vi har 20 prosent og står for selskapsdr­ift, mens driften ellers er satt bort, opplyser Endre Glastad. Han legger til:

– Når det gjelder den nye industrisa­tsingen, hører det med at vi har jobbet mye med oppstartbe­drifter opp gjennom årene, at vi har tro på Tor Henning Ramfjord og at han, Hübert og vi bør utgjøre en god konstellas­jon. Det blir et godt, langsiktig partnerska­p, understrek­er Glastad.

INVESTERER

Blant det han bringer inn i konstellas­jonen, er en eierandel i Crane Service Norway AS i Hunsfos Naeringspa­rk, et selskap som er dominert av tidligere NOV- og Mhwirth-ansatte og yter service på hivkompens­erte subseakran­er.

– Ja, Glastad er med på vår satsing, bekrefter daglig leder Liv Austad Iversen.

Global Ocean Technology er for øvrig i ferd med å gjøre en egen investerin­g allerede.

– Vi utvider aksjekapit­alen og Global Ocean Technology AS går inn som majoritets­eier, forteller Tor Ove Bråthen, daglig leder for Speo Technology AS på Andøya.

Faedreland­svennen omtalte Speo senest i juli i år. «Selskapet er lite og ferskt, folkene erfarne og ideen original. Nå har Speo Products AS pønsket ut noe som skal gjøre det enklere, billigere og sikrere å produsere olje fra marginale felt», lød ingressen den gang.

 ?? ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Tor Henning Ramfjord rir igjen, denne gangen sammen med Leif Hübert og Endre Glastad.
ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND Tor Henning Ramfjord rir igjen, denne gangen sammen med Leif Hübert og Endre Glastad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway