Fædrelandsvennen

Tyven, tyven skal du hete...

- KARI BORGERSEN ALF MELLING

Til deg som var i byen på lørdag, for kanskje å handle litt julegaver, og hvert fall kose deg på kafe?

●●Du var på «Kjerstis kjøkken», det vet jeg, for der var jeg også! Jeg satt der de kaller «biblioteke­t», der sitter vi alltid, hvis det er ledig, for der er det så koselig. Men da DU gikk derfra, hadde du med deg en søt, liten julebaerep­ose med en julegave i og et glass med hjemmelage­t pickles. Den julegaven, med til-og-fra-lapp på, hadde du verken kjøpt, eller fått, for den var til meg.

Da jeg oppdaget at jeg hadde glemt den, tok jeg kontakt med kafeen, og dro tilbake, men ingen pose stod i kroken der vi hadde sittet. Hvor langt ned er det mulig å synke? Håper at gaven blir helt «på trynet» av hva du liker, eller den du sjanser å gi den til. Og at picklesen setter seg helt i vrangen på deg. Jeg er glad for at posen ikke var til barnebarne­t mitt, men til farmoren hans. Så håper jeg at du får en jul du vil huske lenge, av flere grunner. God jul! som de har brukt i sine beregninge­r. Verden kan slippe ut 4 ganger mer CO2 og likevel klare de oppsatte klimamålen­e! Vi har altså mer tid på oss.

Rapporten mer enn antyder at Klimapanel­et ikke har forstått klimasyste­mene fullt ut. Er det ikke flott at det skjer noe? Og kanskje kommer det til å skje mer i løpet av naermeste fremtid. Skulle du nå i juletida møte en som holder frem Co2-spøkelset for deg, kan du med god samvittigh­et si: «Du, jeg tror vi venter til søndag med det der’, forresten, la oss heller vente til en gang på nyåret ». Og så kan du nyte tilvaerels­en og lyspunkt nummer 2: Sola vår, den som styrer det hele, den snur i løpet av uka, det går mot lysere tider! Og kos deg med juletreet, enten du nå har et av plast eller har ei ekte gran i stua. God jul til alle!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway