Fædrelandsvennen

Forsmak på framtida

22. januar er det premiere på den interaktiv­e tv-serien «Mosaic» på HBO Nordic. Alt du trenger å gjøre er å laste ned en app.

- FILMANMELD­ER cathrine.sordal@gmail.com

Siden dette er siste bloggen i 2017, er det passende å rette blikket framover. 2018 har mange store premierer både på tv og på kino, men en interaktiv tvserie regissert av den Oscarvinne­nde regissøren, produsente­n og filmfotogr­afen Steven Soderbergh («Erin Brockovich», «Oceans»-filmene, «Traffic»), er ganske høyt oppe på listen over ting å glede seg til.

●●Appen kan lastes ned gratis og tilbyr brukerne muligheten til å selv velge hvordan de vil navigere seg gjennom historien, og hvilke karakterer de ønsker å følge. Ifølge en artikkel i Variety inneholder appen totalt 15 kapitler, som åpnes etter hvert som brukerne går gjennom historien. Selve fortelling­en er en klassisk «murder mystery» (mordmyster­ium) i seks deler, og brukerne av appen kan i eget tempo nøste sammen trådene og avdekke hvem morderen er. De kan oppdage ledetråder gjennom e-poster, politirapp­orter og avisartikl­er. Det høres unektelig ganske spennende ut. (1995), og nominert til en Golden Globe for rollen sin i «The Muse» (1999). Nå får hun igjen sjansen til å vise det store emosjonell­e spekteret hun har å spille på. I «Mosaic» spiller hun rollen som Olivia Lake, en kvinne som har blitt rik på den ene barneboken hun klarte å skape, og lever i luksus ved et populaert skisted i Utah. Her menger hun seg med sosieteten, mens hun prøver å fylle livet med mening – som stort sett består av å plukke opp unge menn. I andre roller finner vi blant andre Garret Hedlund, Frederick Weller og Beau Bridges.

●●Serien er skrevet av Soderbergh, Casey Silver (tidligere sjef for Universal Pictures) og Ed Solomon («Men in Black»), og kan sees som en vanlig serie uten å bruke appen også. Jeg har fått en sniktitt på de tre første episodene, og den kan trygt anbefales. Det er en fengslende historie laget på en virkelighe­tsnaer måte med et rikt persongall­eri. De fleste har noe å skjule, så halvveis i historien har jeg fremdeles ikke peiling på hvem morderen er. Det ryktes at Soderberg skal lage to liknende prosjekter til, og det er ikke utenkelig at dette bare er begynnelse­n på framtidas film- og tv-prosjekter. Med dagens teknologi er det ikke mye som ikke lar seg gjøre, noen må bare komme på det først. Ha ei god jul og et innovativt nytt år.

 ??  ?? Sharon Stone og Paul Reubens i «Mosaic».
Sharon Stone og Paul Reubens i «Mosaic».
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway