Fædrelandsvennen

Film for hele familien

- CATHRINE SORDAL

ANIMASJON/BARNEFILM/ KOMEDIE «Ferdinand»

USA 2017

Regi: Carlos Saldanha Tillatt for alle

79 år etter boken «The Story of Ferdinand» av Munro Leaf, og 77 år siden den Oscar-vinnende kortfilmen «Ferdinand the Bull» av Disney kom til verden, har 20th Century Fox sammen med Blue Sky Studios og Davis Entertainm­ent tatt tyren ved hornene og skapt en nesten to timer lang animasjons­film om den snille oksen.

Helt siden Ferdinand var liten har han heller villet lukte på blomster enn å slåss med de andre oksene. Det passer dårlig siden han bor på en gård hvor de avler okser til å brukes i tyrefektin­g. Og da faren en dag ikke kommer tilbake fra kamparenae­n, innser lille Ferdinand at han må rømme. Han får et nytt liv med en ny familie, og mer kjaerlighe­t og blomster enn han kunne drømme om, men skjebnen fører ham tilbake der han kom fra, og igjen er livet hans i fare. Heldigvis får han noen nye venner på veien som er gode å ha i en knipe, som ei sjarmerend­e geit og noen kreative pinnsvin.

Filmen er tro mot kjernen i den opprinneli­ge historien, men har samtidig løftet den fram til 2017 med fartsfylte biljakter, fengende rytmer og mange fargerike og morsomme karakterer. Den er veldig morsom, men tar også opp alvorlige temaer som mobbing. En fin film for hele familien.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway