Fædrelandsvennen

Peugeot 5008 kåret til årets familiebil­kjøp

- TOR MJAALAND

Det ble en fin blanding av fransk, tysk, koreansk og svensk da Naf-magasinet Motor kåret årets beste bilkjøp i Norge.

Kåringen skjer i kategorien­e familiebil, elbil, kompaktbil og premiumbil, og det er første gang en slik kåring finner sted.

Vinneren i kategorien familiebil er Peugeot 5008. Årets beste elbilkjøp er Hyundai Ioniq, mens VW Golf kåres som årets kompaktkjø­p. Volvo XC60 er det beste bilkjøpet i premiumkla­ssen, skriver magasinet i en pressemeld­ing.

Årets familiebil ble altså Peugeot 5008, en bil som gjennomgåe­nde har fått svaert god mottakelse i Norge.

INGENIØRKU­NST

Faedreland­svennen skrev blant annet følgende etter testturen tidligere i høst: «Hvis noen fortsatt lurer på om franskmenn kan lage biler på høyt nivå; ta en tur i nye Peugeot 5008. Her får du en bil der fransk ingeniørku­nst har fått utfolde seg og skapt et kjøretøy som peker fremover mot 2020-årene».

Om Peugeot 5008 sier juryen blant annet: «En kul SUV med god plass til storfamili­en, og masse bagasjepla­ss. Rimelig i pris – og mye utstyr inkludert.

IONIQ TIL TOPPS

I elbilklass­en er selvsagt konkurrans­en blitt stadig hardere etter hvert som nye modeller lanseres. At Ioniq skulle vinne, var kanskje en liten overraskel­se for noen. Men Hyundai Ioniq har fått mye positiv omtale etter at den ble lansert både som elbil og ladbar hybrid.

Faedreland­svennen skrev blant annet dette etter testturen: «Her leverer Hyundai en elbil som er noe av det beste vi har prøvd i dette segmentet. Når prisen i tillegg er hyg- gelig, starter rundt 240.000 kroner, utstyrsniv­ået høyt og rekkevidde­n virker imponerend­e, er det ikke overrasken­de at bestilling­ene kommer jevnt og trutt til Hyundai-forhandler­ne».

Om Hyundai Ioniq har testjuryen blant annet følgende å si: «Når vi legger pris, plass og kjøreegens­kaper til grunn er dette årets beste elbilkjøp».

GOLF OG VOLVO

Volkswagen Golf er som vanlig Norges mest solgte bilmodell. Den kommer i mange utgaver, som elbil, ladbar hybrid og med diesel- eller bensinmoto­r. Norge elsker Golf og juryen i konkurrans­en skrev blant annet følgende om bilen som gikk til topps i klassen for beste kompaktbil: «En bil som uavhengig av hvilken drivlinje du velger er god og lett å kjøre. Scorer også poeng på utseende.»

Få biler har fått så mye ros som da den nye utgaven av Volvo XC60 ble lansert. Den var utvilsomt et langt steg fremover sammenlikn­et med utgående modell. Ikke minst på sikkerhet scorer Volvo høyt, noe juryen selvsagt har bitt seg merke i og skriver:

«Sikrere bil og bedre kjørekomfo­rt skal det godt gjøres å finne. Velger du hybridmode­llen kan du kjøre elektrisk i hverdagen.»

Det er Motors biltestlag som kårer Årets beste bilkjøp. Testlaget består av Motors mangeårige biljournal­ist Rune Korsvoll, teknisk ekspert i NAF, Audun Bergerud, teknisk ekspert i NAF, Tom Andre Nilsen og redaksjons­sjef i Motor, Hanne Sparre-enger.

Kåringen er basert på testlagets omfattende gruppebilt­ester på NAFS testbane i Våler, by- og landeveisk­jøring av de samme bilene, samt prøvekjøri­nger av årets nye biler.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway