Fædrelandsvennen

Spre godhet

- RUNAR FOSS SJÅSTAD,

Luk 1,39-45: «Noen dager senere dro Maria av sted og skyndte seg opp i fjellbygde­ne, til den byen i Juda hvor Sakarja bodde. Der gikk hun inn til Elisabet og hilste på henne.»

Nå er det bare tre dager til julaften. Kanskje du får besøk fra noen av dine kjaere i dag, som skal ferie jul sammen med deg, kanskje du venter spent på en datter eller en sønn som kommer hjem nå i ettermidda­g, kanskje du ikke har sett dem siden i sommer. Du gleder deg til å se deres ansikt, hilse på dem, gi dem en stor og lang klem, si noen gode ord til dem, og stelle godt for dem. Forventnin­gene er kanskje store. Ja, du tenker at dette skal bli en strålende jul med hygge, fryd og godt samvaer.

Julen har ofte den magiske evnen til å skape noe magisk i våre hjerter og sinn slik at vi blir ekstra gode med og mot hverandre. Det er noe med stemningen, julepynten er på plass, juletreet er kanskje pyntet, lukten av god mat, julesangen­e i bakgrunnen etc.

Julen er som å se gjennom et forstørrel­sesglass. De som har det ellers godt i livet får det ofte enda bedre, men de som har det tøft og vanskelig ellers i livet får det ofte enda vanskelige­re i julen. Jeg vil derfor at våre tanker skal gå til dem som ikke nødvendigv­is har det like godt som oss i dag. Kanskje vet du om noen som har det ekstra vondt? Ta en telefon, ta et besøk, gi noe ekstra. Husk å spre noe av din godhet i dag til dine medmennesk­er, ikke vent til i morgen. Men la det gode også prege din dag i morgen, og alle dine levedager.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway