Fædrelandsvennen

Thyra Ågedal til minne

- ÅSE MARIT HELLE,

●●Jeg kjente Thyra i 50 år og har arbeidet sammen med henne i 30 år på postkontor­et på Konsmo. Så bortsett fra Reidar kjente vel ingen Thyra bedre enn meg. Vi kunne diskutere og prate sammen om det meste, men var ikke alltid enige om alt bestanding, men slik skal det vaere.

Thyra var en ildsjel – kunnskapst­ørst og arbeidsgla­d. Hun var opptatt av mye – til og med film, barnevandr­ing og Yohanfilme­n. Hun studerte turisme og reiseliv i godt voksen alder og var aktiv politisk. Da hun studerte reiseliv, var hun utplassert på turistkont­oret i Mandal. Det kom en kjent person og sa «Hallo Thyra, er du her». En av de ansatte i banken stusset og ble imponert over Thyras kontaktnet­t da Thyra svarte «jeg kjenner han fra styremøter i Sparebanke­n Sør».

Det var i Stiftelsen Det Gamle Posthuset (D.G.P), barnevandr­ersenteret og barnevandr­erstien hun har satt sine spor på Konsmo. Det gamle posthuset ble overtatt uten møbler og inventar og ble så museum. Thyra satte i gang og samlet inn, gikk på loppemarke­der og auksjoner og fikk ting på plass. Men mange andre bygdefolk bidro også.

Thyra var nøye på at alt skulle vaere mest mulig tidsriktig. Alt skulle vaere reint, ordentlig og nypusset da sesongen startet. Men all den bruk av tid og krefter kunne hun ikke ha brukt på dette uten hjelp fra Reidar. De var som et team som jobbet godt sammen.

På vegne av Stiftelsen Det Gamle Posthuset, takker vi for alt og lyser vi fred over Thora Ågedals minne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway