Fædrelandsvennen

Nå har også Mercedes fått lasteplan

«Luksus med lasteplan» eller «premium pickup». Mercedes er sikkert fornøyd med begge betegnelse­ne på bilen de har manglet, men som nå er her.

-

X-klasse heter bilen som neppe den vanlige bilist tenker på når hun eller han skal handle ny bil.

Men spør du anleggsfol­k som skal ut i terrenget, eller kanskje forsere en bekk som er gått over sine vante bredder, regner vi med at de tar en grundig titt på Mercedes X-klasse.

Som sagt, Mercedes har tilbudt det meste fra relativt små person- biler til voksne luksusbile­r, ladbare biler, varebiler og lastebiler. Men pickup-en har manglet.

NISSAN-SAMARBEID

Vi har fått prøve den nye «lastebilen» fra Mercedes som er blitt til gjennom et samarbeid med japanske Nissan. Det betyr blant annet at motoren er fra Nissans samarbeids­partner Renault. Når Mercedes velger denne motoren i sin første pickup, dokumenter­er det igjen at franske motorer står høyt i kurs på kvalitet og ytelse. Rammen er hentet fra Nissan Navara, men modifisert av Mercedes med blant annet 70 mm større sporvidde, lavere tyngdepunk­t og utvidet karosseri. Spiralfjae­rer er også noe Mercedes gjerne nevner og mener disse løfter bilen sammenlikn­et med konkurrent­enes utgaver.

Så det bør ikke herske tvil om at det er en ekte Mercedes vi sitter i på tur i grisete sørlandsva­er, dessverre uten en halv meter snø og slaps. For det skulle vi gjerne testet bilen i.

Terreng uten vei tok vi heller ikke sjansen på, men prøvde en topputgave, kalt Power, på et anleggsomr­åde i Randesund som naermest var omgjort til et våtmarksom­råde. Og er ikke i tvil om at her har du god Mercedes-følelse kombinert med hva du krever av en pickup når underlaget går over fra vei til «uvei».

Å sette seg inn i nye Mercedes X-klasse er ikke langt unna som å sette seg inn i en annen bil i familien. I topputgave­n vi kjørte, er det klasse også over interiør og seter som er i kunstskinn og en premiumbil verdig. På denne modellen er det også utstyr i sam-

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Mercedes X-klasse er en voksen bil, 5,34 meter lang. Det er den første pickup-en fra Mercedes.
FOTO: TOR MJAALAND Mercedes X-klasse er en voksen bil, 5,34 meter lang. Det er den første pickup-en fra Mercedes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway