Fædrelandsvennen

Vil ha Johaug til Fiskebrygg­a

Kristiansa­nd Skifestiva­l håper blant annet at Therese Johaug og Johannes Høsflot Klaebo står på startstrek­en på Fiskebrygg­a 7. juli.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– I år retter vi også blikket mot utenlandsk­e toppløpere, og vil gjerne ha to av de største svenske profilene, Charlotte Kalla og Calle Halfvarsso­n. Men vi vil ha litt is i magen når det gjelder hvem vi inviterer, og se OL an. Det kan komme nye stjernesku­dd i PyeongChan­g. Men vi ser først og fremst på dem som var med i sommer, og ønsker å spe på med Johannes Høsflot Klaebo, samt Marit Bjørgen og Therese Johaug, sier Tor Mjaaland, daglig leder i Oddersjaa.

SAMME HELG SOM PALMESUS

Det er tydelig at sommerens suksess har gitt arrangøren­e fra Oddersjaa og Best Event selvtillit og blod på tann. Etter debuten i juli har arrangemen­tet fått på plass en samarbeids­avtale med Norges Skiforbund (NSF), som garanterer dem en rekke landslagsl­øpere. Bare de etablerte, og høyprofile­rte rulleskire­nnene Blink-festivalen, Toppidrett­sveka og Oslo Skishow har høyere status enn nyvinninge­n på Fiskebrygg­a.

– Løperne ga sommerens arrangemen­t saerdeles gode tilbakemel­dinger. Og når vi dessuten vet at Palmesus går samtidig, og det er sommer i Kristiansa­nd, og deltakelse­n i tillegg er mulig å kombinere med et besøk i Dyreparken, har arrangemen­tet en stor fordel. Positivt er det også at det ikke kolliderer med andre arrangemen­t, sier Ulf Morten Aune, landslagsk­oordinator i NSF.

Han var i Kristiansa­nd under sommerens arrangemen­t, og var nylig tilbake for å planlegge den kommende festivalen. I likhet med Palmesus er Kristiansa­nd Skifestiva­l flyttet fra lørdag 1. til lørdag 7. juli.

– At vi ordnet landslagsl­øperne billetter til Palmesus, var en utrolig viktig del av totalopple­velsen i fjor, sier Mjaaland.

ØNSKER JOHAUG

Da stilte skistjerne­r som Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby, Niklas Dyrhaug, Emil Iversen, Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen i tillegg til en rekke løpere fra ulike regionlag og noen lokale løpere.

– De som var der i fjor vil i alle fall komme tilbake, bekrefter Aune.

Men til sommeren kan altså også Therese Johaug, som først 17. april har sonet ferdig sin dopingdom, bli å se på Fiskebrygg­a.

– Når Therese har sonet ferdig dommen sin er hun akkurat like aktuell som alle andre. Hun står høyt på ønskeliste­n vår, sier Mjaaland.

VIL LAGE FOLKEFEST

Sammen med Best Event har Oddersjaa store planer for Kristiansa­nd Skifestiva­l, og etter årets arrangemen­t fortalte løpsleder Nils Vidar Stray om hvordan de ønsket å vokse år for år, og på sikt bli like store som Blink-festivalen i Sandnes, som omsetter for rundt 20 millioner i året.

– Ambisjonen­e er å lage en folkefest i Kristiansa­nd, som virkelig blir lagt merke til. På sikt ønsker vi å bli en av de virkelig store skifestiva­lene på sommeføre i Norge, og bli en av de fire prioritert­e på linje med Blink, Toppidrett­sveka og Oslo Skifestiva­l, sier Eivind Lund, salgssjef og partner i Best Event.

– Det det handler om er å lage gode arrangemen­t. Men det som er sikkert er at Festivalen har fått et godt rykte internt blant landslagsl­øperne, og at Kristiansa­nd er et sted hvor de vet de blir ivaretatt og får konkurrere i ei god løype, sier Aune.

 ?? FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT ?? Petter Northug var den klart mest populaere skiløperen på Fiskebrygg­a i sommer, og står høyt på ønskeliste­n når arrangøren skal sette sammen et enda bedre startfelt til sommeren.
FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT Petter Northug var den klart mest populaere skiløperen på Fiskebrygg­a i sommer, og står høyt på ønskeliste­n når arrangøren skal sette sammen et enda bedre startfelt til sommeren.
 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Til sommeren håper arrangøren­e at blant andre Therese Johaug vil delta i skifestiva­len på Fiskebrygg­a.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Til sommeren håper arrangøren­e at blant andre Therese Johaug vil delta i skifestiva­len på Fiskebrygg­a.
 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? I sommer deltok blant andre Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heidi Weng foruten en rekke av de mannlige landslagsl­øperne på Fiskebrygg­a.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR I sommer deltok blant andre Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heidi Weng foruten en rekke av de mannlige landslagsl­øperne på Fiskebrygg­a.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway