Fædrelandsvennen

Kom tilbake til smadret bil

Da Leif Christian Hjorthaug (19) kom for å hente bilen, oppdaget han at den hadde store skader. Sjåføren som var skyld i skaden, har ikke meldt seg.

- TEKST: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N christian.johannesse­n@fvn.no

– Jeg skulle åpne døra, men håndtaket var ikke der. Da så jeg at hele siden var smadret, sier Leif Christian Hjorthaug (19).

Onsdag morgen parkerte Hjorthaug sin nykjøpte VW Golf 2015-modell ca en meter utenfor veibanen på Holskogvei­en, retning Langenes. Som tømrerlaer­ling skulle han utføre arbeid på ei hytte. Det var to måneder siden han stolt betalte 189.000 kroner for sin første bil.

Hjorthaug avsluttet arbeidsdag­en med en tur innom søpla med en kollega før han skulle hjem. Mens de var borte skjedde det noe med bilen.

INGEN LAPP På RUTA

Hjorthaug oppdaget at hele siden på bilen var skrapet opp og trykket inn. Ingen var i naerheten for å ta på seg ansvaret for det som hadde skjedd, det var ingen lapp på vinduet.

– Det er helt grusomt at de stikker av sånn. Det er forferdeli­g at folk kan vaere så ufine. At de tør, sier Hjorthaug, som tydelig er rystet over det som har skjedd.

Einar Kvanneid i Birkeland Blikkensla­gerverkste­d bekrefter historien:

– Ja, jeg var på plassen og hørte et kraftig smell og så en lastebil som kjørte vekk. Jeg trodde noe hadde veltet på lasteplane­t. Etterpå forsto vi - ved å sjekke hjulspor - at lastebilen har kjørt inn i Golfen. Veldig ergerlig, sier Kvanneid.

Han ringte både politiet og sin far, og ventet på at bergingsbi­l skulle hente bilen. Bilen ble til slutt fraktet til Gumpens Auto. Der anslår de at det vil koste over 100.000 kroner å reparere de ytre skadene på bilen.

– Da jeg sto der alene og alle hadde gått, gråt jeg. Jeg skjønte det ville bli dyrt, sier Hjorthaug.

F a ed re landsvenne­n har snakket med kollega ensom bekrefter hendelsesf­orløpet.

Må TAS På FORSIKRING­EN

Når det ikke er noen kjent motpart i en slik sak, må bileieren selv ta det på sin egen forsikring. Serviceled­er Paul Nilsen ved Gumpens Auto Vest sier denne type hendelser er et økende problem.

– Det kommer stadig folk hit for å taksere skader, og som ikke vet hvem motparten er. Det er trist at folk ikke gir beskjed. Det gjør at man må dekke skaden selv, eller ta det på sin egen kaskoforsi­kring, sier Nilsen.

For Hjorthaug betyr det at bonusen hans går fra 40 % til 10 %. Det vil merkes på en laerlinglø­nn. Forsikring er i utgangspun­ktet dyrt for unge bilførere. Hjorthaug frykter at han må ut med opp mot 40.000 kroner i året.

Paul Nilsen mener omfanget av slike saker er et samfunnspr­oblem.

– I dette tilfellet er det jo ikke snakk om en skade som oppstår uten at motparten merker det. De bør vaere klar over det, sier Nilsen.

SKAL FIKSE BILEN

For Hjorthaug er eneste alternativ å fikse bilen.

– Da jeg hentet den første gangen, var det som om den smilte til meg. Det var min kjaereste nummer to, sier Hjorthaug.

Han har en klar melding til den som påførte skadene.

– Jeg tror ikke han klarer å ha på samvittigh­eten at han har ødelagt både bilen og jula for noen. Jeg synes han må melde seg og betale for det han har gjort. Det skal ikke gå utover meg, jeg har ikke gjort noe galt, sier Hjorthaug.

 ?? FOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N ?? Leif Christian Hjorthaug var umåtelig stolt da han for to måneder siden kjøpte sin første bil. Nå har noen smadret den, bilen er på verksted og Hjorthaug sitter igjen med regningen.
FOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N Leif Christian Hjorthaug var umåtelig stolt da han for to måneder siden kjøpte sin første bil. Nå har noen smadret den, bilen er på verksted og Hjorthaug sitter igjen med regningen.
 ?? FOTO: LEIF CHRISTIAN HJORTHAUG ?? Bilen sto parkert her langs Holskogvei­en da den ble påkjørt.
FOTO: LEIF CHRISTIAN HJORTHAUG Bilen sto parkert her langs Holskogvei­en da den ble påkjørt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway