Fædrelandsvennen

Fredrik feirer julaften i rett foran Slottet

- MARION AASERUD DAHLEN

Mange soldater er på vakt for Norge på julaften. Vaktgardis­t Fredrik Fjellvang (19) fra Dueknipen i Kristiansa­nd er én av dem.

– Det blir en jul jeg ikke kommer til å glemme. Jula for meg er god mat og familie. Nå skal jeg feire jul med troppen, men samholdet vi har, er utrolig bra - så jeg tror det blir fint å feire jul med dem, sier Fredrik Fjellvang.

Vaktgardis­t Fredrik Fjellvang skal ha sin første vaktperiod­e på selveste julaften. Siden andre verdenskri­g har Hans Majestet Kongens Garde stått på kontinuerl­ig vakt for Norge, og selv om kongefamil­ien feirer på Kongsseter­en må Slottet bevoktes.

Dette er Fredriks første vaktperiod­e, og det er denne troppen hans har jobbet mot det siste halvåret.

– Jeg ser frem til å tilbringe julekvelde­n foran slottet. Foreldrene mine synes det er trist at jeg ikke er hjemme i jula, men samtidig synes de det er fint at jeg skal bidra til beredskape­n i hovedstade­n. Fetteren min var i Garden for to år siden. Det er stas å kunne gå i hans fotspor.

Foreldrene er Elfi og Frank Fjellvang på Dueknipen i Kristiansa­nd og de sier det blir rart å vaere helt alene julaften.

– Det blir en annerledes jul for oss. Dattera Sofie er i USA og Fredrik foran Slottet. Heldigvis kommer han hjem på langperm 4. juledag, sier pappa Frank og legger til at han er stolt av begge to.

Merk: Denne saken er levert av verneplikt­ig fotograf og journalist i Forsvaret, Marion Aaserud Dahlen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway