Fædrelandsvennen

– Partiet er i en forferdel

Ap-politiker Kari Henriksen fra Vest-agder sitter i stortingsg­ruppa som nå herjes av uro. Det kan bli tøffe tak over nyttår etter at Giske-saken nå har eksplodert.

- TEKST: TONE SANDBERG tone.sandberg@fvn.no

– Som i Ap ellers, erkjenner også vi i stortingsg­ruppa at partiet er i en forferdeli­g vanskelig situasjon. Dette er veldig alvorlig, sier Henriksen til Faedreland­svennen.

– Vi gikk fra hverandre før denne siste omdreining­en i saken, men den vil bli tatt opp når vi møtes etter nyttår, sier hun.

– Det blir hevdet at Giske-saken brukes i en intern maktkamp?

– Det har jeg ikke noe grunnlag for å si. Å flytte denne type diskusjon over på maktkampar­enaen blir helt feil. Det denne saken gjelder er at det har blitt begått overtramp, noe også Trond Giske selv har beklaget. Sånne holdninger og slik oppførsel er ikke akseptabel, uansett stilling eller posisjon i partiet, understrek­er Henriksen.

«PARTYMANNE­N»

Ap-representa­nten har sittet på Stortinget siden 2009, men sier hun verken har sett eller hørt om at Trond Giske skal ha oppført seg upassende overfor kvinner.

– Hvordan har du kunnet unngå å høre om ryktene som har gått i mange år?

– Ja, det kan du spør om. Men jeg har aldri jobbet tett sammen med ham, og vi har sittet i forskjelli­ge komiteer. Jeg har heller ikke hatt noen sosial omgang med ham. Jeg har hørt ham omtalt som «partymanne­n», men har ikke hørt noen damehistor­ier, sier Henriksen.

– Kan Giske bli sittende som nestleder?

– Det vil jeg ikke svare på. Ledelsen, inklusive Trond, har nå tatt grep og sagt hvor lista skal ligge. Det er ikke mye å gå på før spørsmålet sannsynlig­vis vil komme opp fra partiorgan­isasjonen.

FORSTÅR ALVORET

– Har du selv tillit til ham?

– Jeg har tillit til at han nå forstår alvoret, og at de nødvendige grep blir tatt for å rydde opp i oppførsele­n han har hatt. Tillit er noe man må opparbeide seg, og jeg ønsker at Ap skal vaere et parti der både tillitsval­gte og medlemmer opptrer i tråd med partiets verdigrunn­lag. Det skal gjelde på alle plan. Og over hele landet har vi tillitsval­gte som gjør nettopp det.

– Hvordan skal Ap komme videre nå?

– Det aller viktigste er at alle partiets tillitsval­gte tenker på at de skal forvalte vårt verdigrunn­lag, og det er helt uforenlig med den type oppførsel Giske har vist. Så må vi stå sammen og samle oss om det som er viktig, nemlig å få fram politikken, sier Kari Henriksen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway