Fædrelandsvennen

Mette Gundersen: – Ikke en Trond jeg kjenner igjen

- TONE SANDBERG

– Jeg har kjent Trond Giske i 20 år, men har aldri opplevd at han har oppført seg krenkende eller trakassere­nde. Det er ikke sånn jeg kjenner Trond i det hele tatt.

Det sier Mette Gundersen (45), gruppelede­r for Ap i Kristiansa­nd bystyre.

– Jeg har vaert så heldig å jobbe tett med ham i flere år, og har laert veldig, veldig mye av ham, sier hun.

Fra 2005–2007 var Gundersen statssekre­taer for Giske da han var kulturmini­ster, og de har sittet 13 år sammen i Aps sentralsty­re.

Mette Gundersen bedyrer at hun ikke har kjent til de mange historiene og ryktene som i flere år har svirret rundt Arbeiderpa­rtiets nåvaerende nestleder.

– Man må skille mellom det å vaere ung, fri og singel og flørte på fest, og det å faktisk trakassere. Hvis jeg hadde kjent til at noen følte seg krenket, skulle jeg gitt beskjed, men det har jeg ikke opplevd, sier hun.

– Men nå foreligger det mange konkrete historier, og Giske selv satt torsdag på Dagsrevyen og beklaget sin oppførsel?

– Ja, men det er ikke en Trond jeg kjenner igjen. Mitt samarbeid med ham har vaert høyt profesjone­lt til nå. Det som nå kommer fram om at flere opplever at Trond ikke har oppført seg greit er ikke bra, og jeg er veldig glad han har vaert så tydelig på selvkritik­k, sier Mette Gundersen.

– FULLSTENDI­G UGREIT

– Hvordan rimer disse alvorlige historiene med Ap som likestilli­ngsparti?

– Han har oppført seg fullstendi­g ugreit, og det erkjenner han så fint selv. Men jeg har altså aldri opplevd ham på den måten.

– Er du overrasket over det som nå har kommet fram?

– Jeg synes det er en lei situasjon at sentrale tillitsval­gte ikke oppfører seg ordentlig. Og så er jeg overrasket over at vi som parti ikke klarer å samle oss om det vi burde samle oss om, nemlig å drive politikk. Dette er en dødskjip situasjon jeg gjerne skulle vaert foruten.

MAKTKAMP?

– Kan Trond Giske kan bli sittende som nestleder etter dette?

– Det er bra han har beklaget og erkjent at han ikke kan oppføre seg på den måten overfor noen. Det er landsmøtet som velger våre tillitsval­gte, og jeg synes Jonas Gahr Støre og resten av ledelsen har svart greit for seg i denne saken.

– Brukes disse historiene nå som ledd i en maktkamp i partiet?

– Vi er i alle fall der at vi er sårbare, og interne konflikter preger både mediebilde­t og oss. Vi burde brukt tid og energi på å utvikle politikk, men det blir satt helt i skyggen. Men jeg vil understrek­e at vi opplever en helt annen hverdag her i Agder der takhøyden er stor og vi jobber godt.

– Har du hatt kontakt med med Trond Giske etter at disse sakene kom opp i media?

– Ja, det har jeg. Jeg har kjent Trond i mange år. Det skulle bare mangle.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway