Fædrelandsvennen

Moskeer har dessverre blitt «rugekasser» for ekstremism­e

- VIDAR KLEPPE,

Ekstreme islamister represente­rer fortsatt den største terrortrus­selen mot Norge.

●●PST mener Norge fremdeles står overfor et utfordrend­e trusselbil­de, ikke minst fordi IS har oppfordret sympatisør­er til å utføre terrorangr­ep på egenhånd. Jeg konstatere­r at i Norge vil ikke PST svare på hvor mange ekstreme islamister de antar det finnes i Norge, selv om slike spørsmål besvares i Sverige, Finland og Storbritan­nia. Selv om Norge flere ganger har blitt gjenstand for islamske terrortrus­ler, vurderte PST det som lite sannsynlig i 2015 og 2016 at personer ville bli sluset inntil Norge gjennomasy­lstilstrøm­ning en medet oppdrag om å gjennomfør­e terrorangr­ep i Norge, men der tok dessverre PST feil.

En mann i trettiåren­e ble i slutten av september 2017 pågrepet av PST i Midt-norge. En annen mann i samme aldersgrup­pe ble pågrepet på Vestlandet tidlig i september, og begge har sittet i varetekt siden. Begge er siktet for brudd på terrorbest­emmelsene, uttalte kommunikas­jons direktør Trond Hug u bakken i PST den gang til NRK.

Begge mennene kom som asylsøkere fra Syria til Norge i 2015 og 2016. Dette viser at trusselen mot norske og demokratis­ke verdier kommer fra IS og andre radikalise­rte muslimer, som gang på gang kaldblodig og hensynsløs­t halshugger sine uskyldige ofre i Allahs navn.

Et godt tiltak av mange for å stoppe veksten av radikal islamisme i Norge, må vaere at det må bli en langt bedre kontroll om hva som blir sagt og forkynt i norske moskeer. Demokraten­e i Norge vil derfor nekte imamer fra utlandet arbeidstil­latelse i Norge. Videre må det snarest innføres et forbud mot å holde taler og prekener på andre språk enn norsk i norske moskeer. Nok er nok!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway