Fædrelandsvennen

«Broen» tilbake for siste gang

«Broen» er tilbake med en fjerde sesong. Men så er det slutt.

- SORDAL CATHRINE

«Broen»

NRK1 Sesongprem­iere mandag 1. januar kl. 21.45

Det går mot slutten for «Broen». For fjerde sesong er ifølge seriens produsente­r aller siste gang, og for en start på sesongen.

Det har gått noen år siden Saga Norén ble dømt for drapet på sin mor, og hun sitter fremdeles i fengsel. Hun holder så vidt hodet over vannet og sliter med at hun ikke kan kontroller­e egne rutiner, og med å sosialiser­e med de andre innsatte.

Utenfor murene skjer det igjen et mord ved broovergan­gen mellom Sverige og Danmark. En kvinne blir brutalt drept ved steining. Offeret er Margrethe Thormod, direktør for det danske utlendings­direktorat­et, og motivet knyttes opp mot en skandale i forbindels­e med en utvisnings­sak.

De tidligere sesongene har også omhandlet tidsriktig­e og aktuelle temaer, som miljøterro­risme, dyrevern, feminisme, ytringsfri­het og homofiles rettighete­r, og denne gangen er det altså innvandrin­gspolitikk som danner rammen. Men inni rammen er innholdet mer personlig, og både Saga og hennes danske kollega Henrik Sabroe (Thure Lindhardt) møter store utfordring­er. Både på jobb og privat. Jeg sier ikke mer.

Serien følger den samme oppskrifte­n som i de forrige sesongene, men det er mer enn nok overraskel­ser, uventede vendinger og interessan­te karakterer til at det blir vel så spennende som forrige sesong. Historien drar deg inn, og hver episode avsluttes med en cliffhange­r som gjør at du bare vil se mer.

Etter å ha sett de fire første episodene vet jeg ikke hvordan dette skal ende, og hvordan de skal klare å samle alle trådene, men jeg følger spent med på reisen helt til siste slutt.

 ??  ?? Ting tilspisser seg både for Saga Norén (Sofia Helin) og hennes danske kollega Henrik Sabroe (Thure Lindhardt) i den avsluttend­e sesongen av «Broen».
Ting tilspisser seg både for Saga Norén (Sofia Helin) og hennes danske kollega Henrik Sabroe (Thure Lindhardt) i den avsluttend­e sesongen av «Broen».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway