Fædrelandsvennen

En av Nashvilles største stjerner

- RUNE SLYNGSTAD

COUNTRY Margo Price

«All American Made» (Third Man Records)

Hun slo skikkelig gjennom sist med «Midwest Farmer’s Daughter». Her Margo Price ikke fullt så personlig og utleverend­e, men det låter skikkelig ekte for det.

Det fins et lass med artister i Nashville som spiller countrypop og som selger i bøtter og spann. Radiostasj­onene er mange, og det er vanskelig å finne fram til de beste artistene.

Margo Price er der; en av de beste, og en av de mest ekte. Det hun gjør er ikke glatt og strømlinje­formet. Margo Price leverer igjen, bare på en litt annen måte. Litt slik som det er med en annen artist som det er verdt å anbefale, nemlig Kacey Musgraves. Margo Price har en spesiell stemme, og både den og låtene her skaper flotte stemninger innenfor amerikansk folk og country. På den uslåelige, «Learning To Lose», synger hun en vakker duett med Willie Nelson.

Ellers er her omtrent hele country & western-spekteret med honky tonk, swing og mer rocka saker som, «Nowhere Fast». Lydbildet er kanskje litt ullent og gammeldags, men det er selvsagt en del av målsetting­en her – at det skal låte tidløst, og samtidig vaere godt forankret i countrytra­disjonen. Og bare for å ha nevnt det; Margo Price ble oppdaget av Jack White og signert til hans plateselsk­ap. Han liker ikke jåleri og glatte produksjon­er. Sangfuglen Margo Price både tordner her og leverer nydelige og rolige låter. Dette er det ville vesten i 2017.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway