Fædrelandsvennen

Lett og leken Beck

- RUNE SLYNGSTAD

POP Beck

Colors (Universal)

Han skifter gjerne stil fra album til album. Her er Beck Hansen i det poppa hjørnet og leverer fengende låter som perler på en snor. Sist ga han oss ettertenks­om og vakker musikk med «Morning Phase». Det er tre år siden, og det gjør godt å høre på låtene derfra fortsatt.

Det er også en flott opplevelse å høre på hans beste album fra tidligere år; slike som «Mellow Gold» (1994) og «Odelay», som kom to år senere. Et annet sterkt verk fra Beck som fortsatt holder mål er «Sea Change», utgitt i 2002.

Han har med andre ord satt varige spor etter seg, og her framstår han nok en gang som en artist som lager tidløse låter, men som likevel har en adresse tilbake i tid. På åpneren og tittelkutt­et får vi smektende pop så det holder med nydelige vokalharmo­nier a la The Beach Boys. En annen låt som skiller seg ut er «Dear Life», som er litt inspirert av George Harrison og Jeff Lynne.

Andre steder tar han fram mer rytmiske saker i sporene etter Daft Punk. Dette er verken retro eller moderne, men en tidløs samling med knallsterk­e poplåter som hadde funket bra for 20 år siden – og som også gjør det nå. 47-åringen har popteften og lekenheten i behold, og innimellom får vi noen mer dyptgående og alvorlige spor også. Beck er fortsatt å regne med.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway