Fædrelandsvennen

Jeg har tenkt å involvere meg i barn fotballen. Jeg har allerede pratet med no

Kjetil Aasen er god for naermere én milliard, og mener sjakk burde vaert obligatori­sk i skolen. Nå ser han fram til et spennende 2018 med Start.

-

– Det har vaert et spennende halvår. Jeg som bor i Bergen sitter litt mer på sidelinjen, og føler det ikke så mye på kroppen. Men jeg følger godt med, sier Kjetil Myrlid Aasen.

42-åringen fra Sandane på Vestlandet er én av to Start-eiere som ikke har noe personlig forhold til klubben fra tidligere. Nå har han gjort unna det første halvåret som en del av kvintetten i Start En Drøm AS.

Fra sitt bosted i Bergen fikk han se Start rykke opp til Eliteserie­n, og at prosjektet han er en del av fikk den best tenkelige starten. Men for Aasen er det ikke kun toppfotbal­len som står i fokus.

godt forhold

– Jeg har tenkt å involvere meg i barne- og ungdomsfot­ballen. Jeg har allerede pratet med noen klubber, sier Aasen.

Han mener det er viktig at Start har et godt forhold til klubbene rundt seg.

– Det første blir å sette seg inn i situasjone­n slik den er i dag. Det er en historikk som er litt ymse. Forholdet mellom Start og breddeklub­bene har ikke alltid vaert det beste. Man må ha en klar målsetting om å ha et godt samarbeid med breddeklub­bene, sier Aasen.

– Samtidig skal man som øverste klubb i en region vaere forsiktig med ikke bare å trampe inn, men heller skape god dialog mellom Start og klubbene. Det skal jeg bruke en del tid på, sier han.

Aasen ble med på prosjekt Start da han fikk muligheten til å jobbe med Christophe­r Langeland og kompani, som han kjenner fra tidligere. Nå bruker han mye tid på Start, i tillegg til å investere i selskaper. For litt over to år siden tok han et valg om å jobbe mye mindre, for å ta seg mer tid til familie.

tjente 619 millioner

– Jeg trappet ganske kraftig ned jobbmessig. Nå jobber jeg når det passer meg, og bruker mye tid på familien. Jeg ble lei av å jobbe sju dager i uka og gå med ansiktet ned i mobilen hele tiden. Jeg hadde lyst på mer tid med familien, og bort fra en stressende hverdag hvor man føler man er på jobb konstant, sier Aasen.

Så har han også mulighet til det. Nå nylig solgte 42-åringen seg ut av selskapet Melin Medical og tjente 619 millioner kroner, ifølge Dagens Naeringsli­v.

– Det ble en god deal det. Det gir jo en viss frihet, sier Aasen.

I skattelist­ene for 2016 står Aasen oppført med en formue på 24 millioner kroner.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway