Fædrelandsvennen

Klubben må drives sunt og alt må settes i system.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no -

– Det er vel mange som ser på det som litt galskap å bli med på sånt. Men jeg liker utfordring­er, sier Frode Fagerli.

Ansiktet til 47-åringen fra Drøbak var ett av de fem som dukket opp da de nye eierne i Start ble presentert i sommer.

Siden den gang har mye skjedd, uten at Fagerli eller flere av de andre investoren­e i Start En Drøm har vaert mye i rampelyset. Nå forteller Fagerli hvordan det har vaert å vaere en del av Start det siste halve året.

– Det har vaert gøy og veldig spennende. Det er jo litt som har skjedd, sier han.

Snudd på hodet

Siden de nye eierne fikk årsmøtets godkjennel­se i starten av juli, har Start blitt snudd på hodet.

– Vi visste at det var en jobb som måtte gjøres, det var det ikke tvil om. Samtidig ga det oss muligheten til å gjøre en forskjell, sier Fagerli.

Siden 90-tallet har Frode Fagerli drevet med sin store lidenskap: Poker. I 2002 arrangerte han sitt første NM i poker. Fra en liten samling for 15 år siden, har Fagerli gått til å arrangere NM med over 1250 deltaker, og å få tilnavnet «Mr. Poker».

– Poker har alltid vaert en hobby for meg. Det handler om det å konkurrere. I poker stiller alle likt, sier Fagerli.

– ta Sjanser

Gjennom pokeren møtte han Robin Reed. 12 år etter at de to først traff hverandre, og siden grunnla selskapet sammen, har Gaming Innovation Group blitt en stor suksess.

I tredje kvartal i år hadde konsernet dets høyeste kvartaloms­etning noen gang på naermere 300 millioner kroner. Selskapet har kontorer blant annet på Malta, Gibraltar og i København.

Fagerli har vaert med siden starten i 2008, og forklarer suksessen slik:

– Det handler om å ta sjanser, ha tro på seg selv og bare kjøre på. Det er en reise som nettopp har begynt, og vi har fortsatt et stykke å gå. Men vi har jobbet knallhardt gjennom mange år for å komme dit vi er i dag, sier Fagerli.

– Så dere noe som kunne overføres til Start?

– Idretten er drevet mye av frivilligh­et i Norge, noe som også er helt nødvendig. Men det kreves så mye mer. Klubben må drives sunt og alt må settes i system. Mange klubber har litt å gå på på profesjona­litet. Her er vi godt i gang, sier Fagerli.

– 2018 blir Spennende

For da Reed og Langeland fortalte om planene for Start, ønsket Fagerli å vaere med. Han hadde tro på det de to sørlending­ene hadde skissert.

De fem investoren­e har gått inn i Start som privatpers­oner, men har tjent pengene sine fra gamblingin­dustrien. GIG står bak spillselsk­ap som Guts, Rizk og Kaboo.

Fagerli sto 2016 oppført med en formue på 119 millioner kroner.

– Det er mange dyktige folk i Start, men det vil alltid vaere rom for forbedring­er. Det er viktig å finne ut hva som kan gjøres bedre, sier mannen fra Drøbak, som selv fikk en beskjeden fotballkar­riere.

Nå følger han favorittla­get Liverpool, samt sitt nye norske favorittla­g.

– Det var 50/50 om vi skulle klare å rykke opp. Nå er vi godt i gang med å legge en plan, slik at vi kan prøve å etablere oss der, sier Fagerli.

– Hva skal til?

– Vi må forsterke stallen noe. Der vet jeg Tor-kristian Karlsen jobber hardt. Samtidig har vi fått inn Norges beste trener. Så 2018 blir veldig spennende, sier Frode Fagerli.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Frode Fagerli fotografer­t på Sør Arena tidligere i år.
FOTO: NTB SCANPIX Frode Fagerli fotografer­t på Sør Arena tidligere i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway