Fædrelandsvennen

Mange er skeptiske og tror vi får problemer. Det trigger oss bare enda mer

Da Mads Nesset gikk inn som Start-eier, ble en tre år gammel sak dratt fram i lyset: – Ikke relevant for det jeg gjør, mener hovedperso­nen selv.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no -

– Jeg har fått sms med «er dere gale». Folk synes det er ellevilt, sier Mads Nesset.

31-åringen, den yngste av Start-investoren­e, har vaert Start-supporter siden han var liten gutt. Da er det mange som sender melding når du plutselig blir en av fem eiere.

Nesset er fra Birkeland, og ble kjent med Christophe­r Langeland da de spilte sammen på Start 2. De begynte tidlig å jobbe sammen, og har sammen bygd opp Odds Model fra å vaere to personer til i fjor å bli kjøpt opp av Gaming Innovation Group, og nå vaere 90 personer.

– Profesjona­lisering

– Det har vaert en fantastisk reise, som egentlig bare nettopp har begynt, sier Nesset.

– Ser dere noe der dere kan overføre til Start?

– Definitivt. Vi får ikke gjort alt med en gang, men vi må begynne i en ende. Vi ønsker å profesjona­lisere hele klub- ben, sier Nesset.

Det at man har bygd opp et selskap fra bunnen av til noe stort, gjør også at man kan føle seg tryggere når man tar tak i en fotballklu­bb som har ligget med brukket rygg i noen år.

– Vi er vant til å ta risiko. Det var få som trodde vi skulle få det til så bra med Odds Model, men vi har gjort det før og ønsker å gjøre det igjen. Så er vi fullt klar over at mange er skeptiske og tror at vi skal få problemer. Men det trigger oss bare enda mer, sier Nesset.

– ønsket å sverte oss

Da de nye eierne ble presentert i sommer, var Nesset den som fikk hardest medfart. Debatten rundt spillprobl­ematikk og hvor pengene kommer fra, var man forberedt på. I tillegg kom en gammel sak fram i lyset.

NRK kunne da fortelle at Mads Nesset i 2014 var styreleder i Uranienbor­g Futsalklub­b. Klubben ble den gang kastet ut av grasrotord­ningen til Norsk Tipping etter å, ifølge NRK, ha misbrukt naermere én million kroner.

– Det var kjedelig, men det var åpenbart noen hadde en agenda og ønsket å sverte oss før årsmøtet, sier Nesset.

Han ønsker ikke å utdype påstanden om hvem som har en agenda, men legger til at han har lagt saken bak seg. Nesset selv mener saken ikke har noe med hans rolle i Start å gjøre.

– Det er irrelevant. Det ble ordnet opp i for lenge siden, og jeg la blant annet ut en melding på Facebook-siden min hvor jeg beklaget meg.

– Var det ubehagelig at saken ble dratt opp?

– Jeg tror ikke noen synes det er kult at slikt blir tatt fram, sier Nesset.

– surrealist­isk

Mannen fra Birkeland har til vanlig base i Oslo, men som sørlending er hjertet i Start – og har vaert det helt siden han som sjuåring deltok på fotballsko­le i regi av klubben.

Da er det spesielt plutselig å bli en av eierne.

– Det er en kul greie, men litt surrealist­isk. Å kunne bidra inn mot Start gir overskudd, sier Nesset.

Selv stoppet fotballkar­rieren på Start 2.

– Det er viktig at vi nå klarer å etablere laget i Eliteserie­n. Det er små marginer i fotballen, men hvis vi klarer å legge et godt fundament nå i månedene før seriestart, så ser definitivt 2018 spennende ut, sier Nesset.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Mads Nesset er en av fem Start-eiere, og ser fram til neste sesong.
FOTO: NTB SCANPIX Mads Nesset er en av fem Start-eiere, og ser fram til neste sesong.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway