Fædrelandsvennen

Falt og lå ute i 28 timer

- TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

Familien takker alle letemannsk­apene som bidro til at 24-åringen ble funnet, etter at han skal ha falt ned en åtte-ti meter høy skrent i Søgne.

– Det har vaert så mange engasjerte, som har bedt og virkelig stått på for å finne ham. Vi har satt så utrolig pris på innsatsen, forteller 24-åringens søster til Faedreland­svennen.

Familien ønsket 1. juledag å formidle en stor takk til alle som deltok i letingen etter mannen som ble funnet om formiddage­n julaften.

De har fått opplyst at deres bror og sønn hadde falt ned en skrent på åtte-ti meter.

Deretter har han ligget hardt medtatt og etterhvert nedkjølt ute i om lag 28 timer, innen han ble funnet om formiddage­n julaften.

– HÅPER HAN BLIR SEG SELV

Ettersom tiden gikk fryktet familien det verste. De deltok selv i letingen på kvelden og natten, men var hjemme i boligen i Songdalen da de fikk telefon om at han var funnet i live.

– Det var verdens beste julegave at han i hvert fall ble funnet i live. Så håper vi det beste, ber for ham og håper at han blir seg selv igjen, forteller den 22 år gamle søsteren.

24-åringen lå mandag kveld i kunstig koma på Ullevål sykehus, dit han ble fløyet noen timer etter han ble funnet.

Han er operert for store hodeskader, samt bruddskade­r i nakke og rygg. Tilstanden er usikker fram til han våkner, i løpet av en dag eller to vil trolig legene kunne si noe mer om utsiktene.

I går ettermidda­g var det ikke noe nytt om tilstanden hans.

– 24 GRADER

Det var en av kameratene som ved 18-tiden lørdag ringte familien og spurte om han var kommet vel hjem, altså rundt 12 timer senere. Deretter ble politi kontaktet og leteaksjon iverksatt.

Neste formiddag ble han så funnet nedenfor et stupbratt fjell rett nord for Stemveien ved Tangvall.

– Kroppstemp­eraturen var lav etter over et døgn ute, men han var våken og svarte relevant på spørsmål fra lege på stedet, uttalte operasjons­leder John Repstad i Agder politidist­rikt til N247.

Til alt hell var det mildvaer over Sørlandet julehelgen.

– Kroppstemp­eraturen var nede på 24 grader. Hadde det vaert kaldere vaer hadde nok utfallet vaert et helt annet, konstatere­r søsteren overfor Faedreland­svennen.

Røde Kors hadde store mannskaper ute, i tillegg deltok Sivilforsv­aret, Norske Redningshu­nder, brannvesen, speidere og andre frivillige.

Søndag formiddag var naermere 50 personer med i søket, som ble gjort både i terrenget og til vanns.

 ?? FOTO: NICOLAI PREBENSEN/N247 ?? 24-åringen er akkurat funnet i det svaert bratte terrenget nord for Tangvall i Søgne.
FOTO: NICOLAI PREBENSEN/N247 24-åringen er akkurat funnet i det svaert bratte terrenget nord for Tangvall i Søgne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway