Fædrelandsvennen

– Vipers er skyhøye favoritter

Håndballek­spertene er svaert sikre på Vipers’ gullsjanse­r før sørlending­ene møter Stabaek til cupfinale fredag.

- TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no -

Fredag spiller Vipers finalen i NM mot Stabaek. Kristiansa­ndsklubben har aldri vunnet en tittel tidligere. Håndballek­spertene tror at dette vil endre seg etter cupfinalen.

– Jeg forventer at Vipers tar gullet. De har et bedre lag enn Stabaek og bør ta seieren, lyder dommen fra TV 2s håndballek­spert, Bent Svele.

– STORFAVORI­TTER

Vipers topper denne sesongen tabellen i serien. Til sammenlign­ing kjemper cupfinalem­otstander Stabaek for tilvaerels­en i Eliteserie­n, da de ligger på nest sisteplass.

– Tror du likevel Stabaek kan overraske Vipers i finalen?

– Nei, det tror jeg ikke. Det vil vaere nesten umulig for Vipers å tape denne kampen. De er så store favoritter som overhodet mulig, mener Svele.

Håndballek­spert i Viasat, Frode Scheie, er enig i at Vipers er klare favoritter, men mener at laget ikke må ta for lett på oppgaven.

– Vipers er skyhøye favoritter. I ni av ti kamper vinner Vipers med over ti mål mot Stabaek, så jeg forventer at gullet havner på Sørlandet, sier Scheie.

– Men så handler det jo om å leve opp til forventnin­gene. Vipers har hatt spillere aktive i VM. Det har ikke Stabaek, som har hatt lenger tid til å forberede seg. Det er topp mot bunn i serien, og det er litt to forskjelli­ge verdener som møtes. Men dette er ingen ordinaer kamp, det er spesielt å spille Nm-finale i Oslo Spektrum. Vipers må levere opp mot sitt beste. Hvis de gjør det tror jeg de vinner med minst 5–10 mål, legger han til.

– VIKTIG å TA FØRSTE TITTEL

Svele påpeker også viktighete­n av et eventuelt cupgull.

– Jeg tror at alle spillerne, hele klubben og hele Kristiansa­nd har et sterkt ønske om at Vipers skal ta sin første tittel, sier han.

Svele mener at det å vinne titler er alfa omega om Vipers-prosjektet skal ta nye steg.

– De har brukt mye penger og har det beste laget i Norge. Når det brukes så mye ressurser er Vipers-prosjektet avhengig av gode resultater og titler. Et gull i NM kan bidra til dette, mens det al- ler viktigste denne sesongen blir å vinne serien slik at de får Champions League-spill neste sesong, forklarer den tidligere norske landslagss­pilleren.

– GULL VIL GI ET LØFT

Scheie tror Vipers tar cupfinalen på alvor, og mener at et eventuelt gull kan gi et bedre inntrykk på Vipers’ sesong.

– Vipers skuffet da de røk ut av gruppespil­let i Champions League. På det verste stod det til stryk. Men det var en ny opplevelse for mange, og de spilte et par gode kamper også. Om Vipers vinner cupgull, vil det gi en enorm selvtillit­sboost, og det vil vaere stort for klubben å ta sin første tittel. Det kan bidra til å gi sesongen deres et stort løft, mener han.

Nm-finalen mellom Vipers og Stabaek spilles kl 16.30 i Oslo Spektrum, fredag 29. desember.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Slik jublet Vipers da det sikret Nm-billetten ved å slå Storhamar i semifinale­n. Fredag kan det bli gulljubel i Oslo Spektrum.
FOTO: NTB SCANPIX Slik jublet Vipers da det sikret Nm-billetten ved å slå Storhamar i semifinale­n. Fredag kan det bli gulljubel i Oslo Spektrum.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Bent Svele (t.v.) og Frode Scheie forventer at Vipers tar sitt første cupgull til helga.
FOTO: NTB SCANPIX Bent Svele (t.v.) og Frode Scheie forventer at Vipers tar sitt første cupgull til helga.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway