Nå har Kane overgått både Shearer og Messi

- TEKST: ROAR LYNGØY roar.lyngoy@bt.no -

Harry Kane (24) brukte Boxing Day til å bli historisk i Premier League. Og nå danker han også ut Lionel Messi.

Alles øyne var rettet mot Harry Kane på fotballens festdag i England, Boxing Day. Med minst én scoring ville Tottenham-spissen bli tidenes mestscoren­de i Premier League i et kalenderår.

Før kampen sto Kane med 36 Premier League-scoringer gjennom hele 2017, samme antall som Alan Shearer bøttet inn i 1995.

FØRST TOK HAN SHEARER...

Tottenham kjørte på fra start, og kun seks minutter var spilt da Kane hadde et forsøk som gikk i nettveggen. I kampens 22. minutt ble Kane historisk med sitt Pl-mål nummer 37:

Cristian Eriksen slo et hardt frispark inn i feltet, og der sto selvfølgel­ig Kane og headet inn 1–0 fra kort hold.

Den forrige rekordhold­eren Alan Shearer gratulerer Kane.

– Du fortjener rekorden, skriver Shearer på Twitter.

Spurs var klart best, men like etter 1–0-scoringen kunne Southampto­n ha utlignet da hjemmelage­ts Danny Rose prøvde å heade tilbake til keeper Hugo Lloris. Headingen gikk over keeper og via stolpen før Llloris fikk kon- troll.

...OG Så TOK HAN MESSI

Harry Kane på sin side var ikke ferdig med rekordjakt­en. Etter 38 minutter la han på til 2–0, sin 38. Pl-scoring i år.

Scoringen kom etter et lekkert Spurs-angrep som endte med at Heung-min Son serverte Kane på et sølvfat.

Dermed var Kane oppe i 55 scoringer (på 50 kamper) totalt i alle turneringe­r i 2017, én scoring foran Barcelonas Lionel Messi (54 mål på 64 kamper). 24-årige Kane er brennhet om dagen, og han scoret hattrick borte mot Burnley lille julaften.

Også Gary Lineker gratulerer Kane etter bragden.

– Først Shearers rekord, og nå Messis. Bra spilt, Harry Kane, skriver Lineker på Twitter.

Kampen endte med 5-2-seier.

Harry Kane, Alan Shearer, Robin van Persie, Thierry Henry, Shearer,

Les Ferdinand, Ruud van Nistelrooy, (2003)

?? FOTO: REUTERS / NTB SCANPIX ?? Før avspark sto Harry Kane med 36 Premier League-mål i 2017, noe som var tangering av Alan Shearers rekord fra 1995. Nå ruver Kane alene på toppen etter nok et hattrick.
FOTO: REUTERS / NTB SCANPIX Før avspark sto Harry Kane med 36 Premier League-mål i 2017, noe som var tangering av Alan Shearers rekord fra 1995. Nå ruver Kane alene på toppen etter nok et hattrick.