Fædrelandsvennen

Familie mistet alt i brannen

En familie på fem står uten bolig og har mistet alle eiendelene sine etter brannen tirsdag kveld.

- TEKST: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N christian.johannesse­n@fvn.no

Arkan Moudir går rundt det utbrente huset med telefonen løftet foran seg. På andre enden av linja har han søsteren sin som sammen mannen og tre barn bodde i huset.

De er på juleferie i Tyskland, og var derfor ikke hjemme da huset på Rismyr i Songdalen brant tirsdag kveld. Brannen har gjort omfattende skader. Vannet spruter fra noen rør, og fra grunnplane­t er det åpent opp til andre etasje. Huset er totalskade­t.

– Alt er borte, alle klaer og møbler. Alle papirer og alle bilder. De hadde heller ikke tegnet innboforsi­kring, sier Moudir.

VOLDSOM BRANN

Familien på fem leier boligen, men må nå finne seg nytt bosted. Moudir, som bor i Arendal, ble kontaktet av en nabo om at det brant og kom derfor og så på mens flammene herjet. Mens han studerer brannskade­ne dagen derpå håper han familien får hjelp til å få tak over hodet.

– Det er ikke så lett for fem stykker å bo hjemme hos noen i mer enn et par dager, så jeg håper de kan få hjelp fra kommunen eller Nav, sier Moudir.

Nabo Marion Braenden ble vitne til brannen tirsdag.

– Da jeg kom ut så jeg at det brant i stua i huset. Det var overtent før brannvesen­et kom. Det var godt det ikke blåste mer da brannen brøt ut, sier Braenden.

Hun ringte selv til familien i Tyskland for å varsle dem om brannen.

– Det var sjokkerend­e å se hvordan det kan ta fyr sånn, sier Braenden.

KOMMER HJEM

Songdalsfa­milien avbryter nå ferien for å finne ut av hvordan de skal håndtere situasjone­n. Faedreland­svennen har snakket med dem, men de ønsket ikke å kommentere saken.

Lensmann Per Juell Larsen i Søgne og Songdalen sier de etterforsk­er saken, men at de ennå ikke har konkludert med årsaken til brannen.

– Vi går alltid bredt ut i en etterforsk­ning, men kan ikke gi mer detaljer, sier Juell Larsen.

Operasjons­leder Audun Eide i Agder politidist­rikt sier det vil bli gjort kriminalte­kniske undersøkel­ser på stedet.

 ?? FOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N ?? Arkan Moudir studerer brannens herjinger. Han håper søsteren og familien får hjelp til å finne seg en ny bolig.
FOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N Arkan Moudir studerer brannens herjinger. Han håper søsteren og familien får hjelp til å finne seg en ny bolig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway